Boeing 777-300ER-fly fra SWISS. Foto: Kambui

Premium Economy på SWISS-langruter

SWISS indfører Premium Economy Class på sine ruter med Boeing 777-fly fra foråret 2021. På sigt vil produktet blive tilgængeligt på alle selskabets langdistancefly.

Om to år får passagererne hos Star Alliance-medlemmet SWISS en helt ny klasse at vælge imellem på udvalgte langdistancefly.

SWISS annoncerer, at selskabet introducerer Premium Economy Class på sine Boeing 777-300ER-fly fra foråret 2021. Der vil blive 24 tilgængelige sæder i en 2-4-2-konfiguration på den nye premium-klasse. Investeringen beløber sig til 40 millioner schweizerfranc, eller hvad der svarer til 262 millioner kroner. Den nye serviceklasse bliver indført på samtlige 10 Boeing 777-fly – herunder to, som SWISS får leveret i begyndelsen af 2020.

Premium Economy-produktet vil på mellemlang sigt også blive indført på SWISS’ øvrige langdistancefly, der består af 14 Airbus A330-300 og fem Airbus A340-300. I forvejen findes der både First Class, Business Class og Economy Class på langdistanceflåden hos SWISS.

Større personligt rum
De passagerer, der fra 2021 måtte vælge at købe billet til Premium Economy Class, vil få en forbedret rejseoplevelse i forhold til komforten på Economy Class. Sæderne i Premium-klassen er nyudviklede, og der bliver mere plads til benene og ekstra bevægelsesrum i form af blandt andet 10 procent bredere sæder.

“Alt i alt vil vores Premium Economy Class-rejsende nyde en væsentligt stærkere følelse af personligt rum,” siger Tamur Goudarzi Pour, kommerciel direktør i SWISS.

SWISS besluttede at indføre Premium Economy Class efter stigende efterspørgsel på et produkt mellem Economy Class og Business Class. Det schweiziske flyselskabs søsterselskaber i Lufthansa-koncernen, Lufthansa og Austrian Airlines, har tidligere indført Premium Economy Class, og erfaringerne her fra er gode. På den baggrund har SWISS således også valgt at lancere den nye klasse på dele af sin langdistanceflåde.

En oversigt over fordelene ved det kommende Premium Economy Class-produkt hos SWISS. Illustration: SWISS

Austrian Airlines lancerede Premium Economy Class på samtlige af sine 11 langdistancefly – seks Boeing 767-300ER og fem Boeing 777-200ER – fra foråret 2018. Hos Lufthansa blev der indført Premium Economy Class på selskabets langdistanceruter fra efteråret 2014.

Der venter et større ombygningsarbejde i kabinerne på Boeing 777-300ER-flyene, og SWISS går derfor i gang i vinteren 2020/2021, så de nyindrettede fly står klar til kunderne fra foråret 2021.

 

Relaterede artikler:

Austrian indfører Premium Economy

Austrian er færdig med at udrulle Premium Economy

Her er Lufthansas plan for Premium Economy-udrulning

Lufthansas Premium Economy klar før tid

Finnair indfører Premium Economy på langruter