Kasper Hyllested, pressechef i Københavns Lufthavn (Foto: CPH)

Pressechef forlader Københavns Lufthavn

Efter blot tre og et halvt år som presseansvarlig i Københavns Lufthavn tiltræder Kasper Hyllested den 1. maj et nyt job som kommunikationschef i et ejendomsselskab.

Københavns Lufthavn skal have ny pressechef. Det er konsekvensen af, at Kasper Hyllested har opsagt sin stilling med fratræden den 30. april for at søge nye udfordringer i et privat ejendomsselskab.

Den 1. maj tiltræder han nemlig som kommunikationschef i Refshaleøens Ejendomsselskab A/S, der er ejet af flere pensionskasser sammen med Lønmødtagernes Dyrtidsfond.

“Fra den 1. maj er jeg ny kommunikationschef i Refshaleøens Ejendomsselskab A/S. Her skal jeg være med til at løse en utrolig spændende opgave, nemlig at udvikle en helt ny bydel midt i København på den gamle B&W-værftsgrund, som mange i dag kender for spændende restauranter, værksteder, moderne kunst, events, koncerter og meget andet,” skriver Kasper Hyllested på LinkedIn.

Fra Dansk Metal til CPH
Det var lidt af en overraskelse, da Københavns Lufthavn i slutningen af 2015 ansatte Kasper Hyllested som ny pressechef i den danske hovedstadslufthavn.

For det første vidste Hyllested ikke meget om luftfart, og for det andet kom han direkte fra en stilling som pressechef i Dansk Metal, hvor han et halvt år tidligere havde haft en betydelig rolle i fagbevægelsens kamp mod Ryanair, der er en af lufthavnens største kunder.

Men CPH havde tilsyneladende ønsket at finde kandidater udenfor luftfartens verden, så ansøgerfeltet kunne blive noget bredere. Her blev fynboen Kasper Hyllested foretrukket blandt en håndfuld kandidater, som CPH havde indsnævret ansøgerfeltet til.

Verdens bedste lufthavn
Kasper Hyllested startede i lufthavnen den 1. december 2015, og der var et stort rykind og hejste flag på den første arbejdsdag.

Den store festivitas var dog ikke for at byde den nye pressechef velkommen, for selvsamme dag kunne Emirates for første gang præsentere Airbus A380-flyet på ruten mellem Dubai og København, så den nyudnævnte pressechef havde rigeligt at se til på første arbejdsdag.

Sidenhen har det været en periode med mange forskellige udfordringer, og luftfarten har pressechefen i den grad taget til sig. Nu kan han sågar kende forskel på en Boeing 737 og en Airbus A320.

“Jeg har haft nogle utroligt spændende år i verdens bedste lufthavn, og jeg kommer til at savne både terminaler, landingsbaner og ikke mindst alle 2.500 kolleger. Men jeg glæder mig usigeligt meget til at rykke ind på Refshaleøen og være med til at udvikle et så spændende og vigtigt projekt for vores hovedstad.”

Det er endnu uklart, om kommunikationsdirektør Peter Goll vil rekruttere afløseren internt, eller om stillingen vil blive slået op eksternt.

 

Relaterede artikler:

SAS og CPH til tops i PR-barometer

Ny kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn

Fagforeningsmand ny pressechef i CPH