North Flyings hangar i Aalborg Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Presset øges på North Flying

Flyvebranchens Personale Union (FPU) har varslet konflikt mod North Flying, da det ikke er lykkedes at blive enige om en ny overenskomst for piloterne. FPU har sikret sig opbakning fra flyveledernes fagforening.

Mandag påbegyndes forhandlinger i Forligsinstitutionen mellem Flyvebranchens Personale Union  (FPU) og det nordjyske flyselskab North Flying.

Her skal der forsøges etableret enighed om en ny overenskomst for North Flyings piloter, og lykkes det ikke, vil en konflikt træde i kraft onsdag den 16. august. Det skriver Fagbladet Luftfart, der drives af FPU.

Den hidtidige overenskomst udløb den 1. juli 2020, men som følge af coronapandemien blev der ikke dengang forhandlet en ny overenskomst, idet forhandlingerne blev udskudt.

”Vores medlemmer arbejder i forvejen på en af de mest fleksible overenskomster, der er i Danmark, men de savner den beskyttelse, som gør at de kan bruge tid sammen med deres venner og familie. Desværre står vi stadigvæk så langt fra selskabet, at vi ikke er nået til enighed,” siger Kasper Svendsen, forbundssekretær i FPU, til mediet.

Opbakning fra flyvelederne
Skulle det ende i en konflikt, meddeler FPU, at man har sikret sig opbakning fra flyveledernes fagforening DATCA, som selv har været igennem nogle udfordringer i foråret midt i en overenskomstperiode.

”Flyvelederne bakker til fulde op om piloterne og deres ønske om bedre løn- og arbejdsvilkår,” siger Esben Blum, formand for DATCA.

Baggrunden for DATCAs opbakning til North Flying-piloterne er, at Esben Blum ønsker at sikre, at hele luftfartsbranchen skal have “ordentlige” løn- og arbejdsvilkår.

Hvordan støtten fra DATCA til piloterne i North Flying rent konkret skal udmøntes, foreligger der ikke noget om. FPU er i tæt dialog med Trafikforbundet, hvorunder DATCA hører, og her drøftes eventuelle støttetiltag, hvis det ender i konflikt.

North Flying, der har base i Aalborg Lufthavn, har en flåde bestående af to Cessna Citation III, to Cessna Citation VII samt fire Fairchild Metrolinere. Flyselskabet beskæftiger sig med VIP- og forretningsflyvninger, taxa- og fragtflyvninger samt ambulanceflyvning. Selskabet har omkring 50 ansatte.

 

Relaterede artikler:

Atter overskud i North Flying

Dansk flyselskab udvider direktionen

North Flying mister operationer i Norge