Primera Air Boeing 737 MAX 9 (Foto: Primera Air)

Primera Air vil flyve fra Madrid til USA og Canada

Det fremadstormende flyselskab Primera Air åbner næste sommer tre nye ruter fra Madrid til Nordamerika.

Det dansk-lettiske flyselskab Primera Air fortsætter i fuld fart sin ekspansion med nye ruter mellem Europa og Nordamerika.

I begyndelsen af september annoncerede Primera Air tre nye ruter næste år fra Frankfurt til henholdsvis New York JFK, Boston og Toronto, og inden for de seneste uger har selskabet også annonceret nye transatlantiske ruter fra Berlin Tegel og Bruxelles i 2019.

Men dermed stopper det ikke, for nu går Primera Air også ind på markedet for flyforbindelser fra Spanien til Nordamerika med tre nye ruter fra Madrid Barajas-lufthavnen.

Daglig forbindelse til New York
Selskabet vil fra 16. juli 2019 flyve dagligt fra Madrid til Newark-lufthavnen ved New York og fire gange om ugen til Toronto Pearson International Airport i Canada. Dagen efter – den 17. juli 2019 – starter selskabet endvidere en ny rute fra Madrid til Boston Logan Airport med tre ugentlige forbindelser. Alle tre ruter vil blive betjent med de nye og langtrækkende Boeing 737 MAX 9 fly.

“Efter at have opereret ruter mellem Nordeuropa og Spanien i nogen tid er vi glade for at bringe lavpris-transatlantiske flyvninger til Madrid. Vi ser en stærk og voksende efterspørgsel efter overkommelige langdistanceflyvninger, og vi tror, at dette ikke alene vil give de rejsende flere muligheder, men vil også bringe flere nordamerikanske turister til Spanien,” siger Anastasija Visnakova, der er kommerciel direktør i Primera Air.

Med de nye ruter fra Madrid går Primera Air i direkte konkurrence med selskaber som United Airlines, der også flyver fra Newark til Madrid, og Iberia, American Airlines, Norwegian og Air Europe, som alle flyver fra Madrid til New York JFK.

På ruten fra Madrid til Boston er selskabet ligeledes i konkurrence med Iberia, mens Primera Air på ruten til Toronto kommer til at konkurrere med både Norwegian og Air Canada.

Bestilling på 20 nye Boeing 737 MAX 9
Primera Air har bestilt i alt 20 nye Boeing 737 MAX 9, som alle leveres i en særlig “extended range”-udgave, der kan flyve op til 7.400 kilometer nonstop. Primera Air bliver det første flyselskab i verden, som sætter denne udgave af 737 MAX 9-flyet i drift.

Primera Airs Boeing 737 MAX-fly får 16 Premium-sæder i en 2+2 konfiguration samt 191 sæder i Economy-sektionen i en 3+3 konfiguration.

Relaterede artikler:

Primera Air vil flyve transatlantisk fra Frankfurt

Primera Air vil flyve transatlantisk fra Berlin

Primera Air bestiller flere Boeing 737 MAX