Primera Air opruster mod Ryanair

Primera Air øger til februar antallet af flyvninger på en række Billund-ruter, som Ryanair vender tilbage til måneden efter.

Da Ryanair i juli lukkede sin base i Billund Lufthavn og varslede en markant nedskæring i antallet af ruter til og fra den jyske lufthavn, var det danske flyselskab Primera Air de første til at melde ud, at de stod klar til at indsætte ekstra kapacitet og lukke hullet efter det irske lavprisselskab.

Nu fører Primera Air det så ud i livet ved at øge antallet af flyvninger på en række ruter fra Billund Lufthavn til destinationer i Sydeuropa.

Genopstartes tidligere
Fra midten af februar øges kapaciteten på ruten til Tenerife, som går fra en til to ugentlige flyvninger fra 7. februar. Yderligere tre ruter til Malaga, Mallorca og Antalya genåbner til februar efter en vinterpause fra midten af oktober med flere frekvenser end i sommerprogrammet 2015. Desuden genopstartes ruterne tidligere.

Dermed kommer Primera Air før Ryanair på ruterne til Malaga og Mallorca, som begge indgår i det indskrænkede trafikprogram for sommeren 2016, som Ryanair tager hul på i slutningen af marts.

Ryanairs bookingsystem viser, at London-Stansted og ni andre destinationer vil være tilgængelige fra Billund Lufthavn i den kommende sommer.Der er tale om ruterne til Alicante (3), Barcelona-Girona (3), Málaga (5), Palma de Mallorca (4), Malta (2), Budapest (3), Milano-Bergamo (3), Pisa (2) samt Rom (2). Tallet i parentes angiver antal ugentlige afgange.

Vinge mod vinge
Ved at rykke opstarten frem fra slutningen af marts til starten og midten af februar er Primera Air i stand til at komme i luften før Ryanair rykker ind med sit sommerprogram fra slutningen af marts. Både på ruter, hvor de to selskaber kommer til at flyve vinge mod vinge i sommermånederne. Og på ruter til destinationer, der kan være et alternativ til destinationer, som Ryanair tilbyder for dem, der bare gerne vil sydpå, men ikke har de store præferencer.

Primera Air flyver til i alt 14 destinationer fra Billund Lufthavn. Det er dog langt fra alle destinationer, der flyves hele året.

Primera Airs set up er, at selskabet flyver for en række charterarrangører med søsterselskabet Bravo Tours som den dominerende kunde. Hvis charterarrangørerne ikke kan fylde flyene helt op, så sælger Primera Air ved siden af selv den ledige kapacitet på sin hjemmeside som såkaldte seat only-billetter.