Riga Airport. Foto: Wikimedia Commons.

Primera Air vil flyve fra Baltikum

Næste år vil Primera Air begynde at flyve til og fra det baltiske land, hvor selskabet har haft hovedkontor siden 2014.

De flyttede deres hovedkontor til Letland i 2014, men først fire år senere begynder det dansk-lettiske flyselskab Primera Air rent faktisk at flyve fra Letland. Det sker når selskabet i sommersæsonen 2018 vil flyve mellem Letlands hovedstad Riga og Malaga i Sydspanien med Boeing 737-800 fly med plads til 189 passagerer.

Flyselskabet beskæftiger sig hovedsageligt med at flyve solhungrende danskere, svenskere, nordmænd, finner og islændinge sydpå. Og her er Malaga faktik den mest populære destination, som Primera Air har betjent lige siden sin opstart i 2004. I denne sommer har selskabet 17 ugentlige flyvninger fra forskellige lufthavne i Norden til Malaga.

Set frem til
Siden samlingen af hovedkontor og back office-funktioner i Letland er selskabets økonomiske situation blevet forbedret markant, ligesom Primera Air har købt 20 nye fly og udvidet sin forretningsmodel fra charteroperationer til også selv at sælge billetter.

“At starte flyvninger fra Letland er et afgørende skridt for os, noget vi har set frem til siden vi flyttede vores hovedkvarter til Letland. Vores omkostningsbase gør det muligt for os at konkurrere med luftfartsselskaber som Norwegian, Ryanair, Vueling og andre. At levere et meget konkurrencedygtigt produkt til både individuelle rejsende og rejsebureauer i Letland,” påpeger kommerciel direktør Anastasija Višņakova fra Primera Air.

I klinch med Norwegian
Primera Air vil desuden åbne atlantruter fra 2019 og har derfor bestilt 16 eksemplarer af Boeing 737 MAX 9. Desuden har selskabet en ”købsret” til yderligere fire fly.

Med planen om atlantruter går Primera Air direkte i klinch med de etablerede netværksselskaber samt lavprisselskaber som Norwegian og WOW Air. Primera Air vil indenfor kort tid løfte mere af sløret for planerne om atlantflyvninger.

Registreret i Danmark
Primera Air består reelt af to søsterselskaber. Det danske Primera Air Scandinavia og det lettiske Primera Air Nordic. Hovedparten af selskabets otte nuværende Boeing 737-fly blev flyttet fra Primera Air Scandinavias danske driftstilladelse til Primera Air Nordics lettiske driftstilladelse, da hovedkontoret blev etableret i Letland i 2014.

Tilbage på dansk OY-register er i dag kun ét fly. Men det vil snart ændre sig. Som CHECK-IN.dk kunne fortælle fornylig, så får Primera Air næste år otte nye Airbus A321-fly, som kommer på dansk register og på Primera Air Scandinavias danske driftstilladelse, men vil blive baseret rundt omkring i Skandinavien og Nordeuropa.

Primera Air er ejet af den islandske rejsekoncern Primera Travel Group, der står bag rejsearrangører i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island. I Danmark er blandt andet Bravo Tours ejet af Primera-gruppen.

 

Relaterede artikler:

Primera: Otte nye fly på dansk register i 2018

Primera bestiller 16 nye Boeing-fly til atlantruter

Primera Air fortsætter ekspansion

Primera Air øger på rutemarkedet

Primera Air åbner selskab i Letland