Prins omdøber lufthavn

H.K.H Prins Joachim kommer til at stå for den officielle omdøbning af Karup Lufthavn, der holder åbent hus på dåbsdagen.

Det er ikke jysk beskedenhed der præger Frans Bjørn-Thygesen, der siden februar har været chef i Karup Lufthavn. Med store armbevægelser har lufthavnschefen brugt et navneskifte som løftestang til at skabe øget opmærksomhed omkring lufthavnen.

Først strømmede den danske verdenspresse til lufthavnen for at høre om relanceringen af lufthavnen på den jyske hede. Herefter blev en storstilet konkurrence sat i gang. Den skulle give lufthavnen et nyt navn, der bedre signalerer hvor i Danmark lufthavnen ligger.

Knap 16.000 navneforslag blev sendt ind i konkurrencen, og ikke overraskende faldt valget på Midtjyllands Lufthavn. Og så kunne historien være sluttet her. Lufthavnen havde fået nyt navn og fået en masse gratis medieomtale, som havde flyttet den højere op i bevidstheden hos mange især vest- og midtjyder. Til gavn for lufthavnens ene faste flyrute til København samt til gavn for de ganske få charterflyvninger, som lufthavnen har formået at tiltrække i sommeren 2017.

Et royalt indslag
Men nu skal lufthavnen naturligvis også omdøbes officielt. Og hvad tiltrækker mere opmærksomhed til en ellers jævn begivenhed end et royalt indslag? Det er således lykkedes Karup Lufthavn og Frans Bjørn-Thygesen at få Hans Kongelige Højhed Prins Joachim til at foretage den officielle indvielse og dåb af Midtjyllands Lufthavn. Det sker søndag den 5. februar kl. 12.

”Vi er glade og stolte over, at H. K. H. Prins Joachim har sagt ja til at foretage det officielle navneskifte. Lufthavnen og de ni kommuner, der ejer lufthavnen, ønsker med navneskiftet og de mange ændringer i lufthavnen at sætte fokus på udviklingspotentialet i det midt- og vestjyske område. Her er en dynamisk lufthavn en afgørende faktor,” siger Frans Bjørn-Thygesen, lufthavnschef, Midtjyllands Lufthavn.

Samtidig med dåben er der åbent hus i lufthavnen med offentlig adgang. Her vil man blandt andet kunne se et Airbus-passagerfly fra Danish Air Transport, sikkerhedsrutiner, brandøvelser og præsentation af redningshelikopterne, der også har hovedkvarter i Karup.

Arrangementet holdes i et samarbejde mellem lufthavnen og de ni midt- og vestjyske kommuner, der ejer lufthavnen, og den civile lufthavns nærmeste nabo, Flyvestation Karup. Da det er Flyvevåbnet, der driver lufthavnen, så vil lufthavnens baner og taxaveje stadig være Flyvestation Karup. Det er kun den civile passagerterminal, der får nyt navn. Desuden vil IATA-koden stadig være KRP.

 

Relaterede artikler:

Første udenrigsflyvning fra Midtjyllands Lufthavn

Midtjyllands Lufthavn bliver en realitet

Her er de udvalgte Karup-navne

Navnekonkurrence om nyt navn til Karup Lufthavn

Karup: Vi kan alt det CPH kan

Ny Karup-chef vil have ruter til udlandet