Boeing 787-9 Dreamliner fra Qantas (Foto: Mertie .| CC 2.0)

Qantas ændrer ikonisk Kangaroo-rute

Når der fremover flyves fra London til Sydney eller Melbourne, er det indtil videre slut med at mellemlande i Perth. Fremover er det en anden lufthavn, der skal mellemlandes i.

Qantas har bekræftet, at flyselskabet i næste måned genoptager sin ikoniske direkte rute fra London til Australien. Det sker samtidig med, at Australien genåbner sine grænser.

Men der er en ændring på ruten, som er kendt under navnet Kangaroo-ruten. Fremover bliver det i lufthavnen i Darwin i det nordlige Australien, flyet har et stop i, på den lange flyvning til slutdestinationen. Hidtil har mellemlandingen været i Perth i den vestlige del af landet.

Qantas har indgået en aftale med regeringen i Northern Territory og Darwin Airport om i en periode at omdirigere flyvninger fra London til Melbourne og Sydney, så de går via Darwin.

Darwin er at finde på ruten, når den genåbner den 14. november, og vil være det mindst frem til april 2022, hvor ruten efter planen igen skal gå via Perth.

Måske permanent ændring
Om det nu også bliver sådan, lader Qantas svæve i luften. ”Selvom dette er en midlertidig ændring af ruten, vil Qantas se, hvordan den fungerer og er fordomsfri omkring, hvad det kan ende med,” hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Qantas har for øjeblikket en sag kørende mod lufthavnen i Perth, da selskabet ifølge australiannavigation.com mener, at det betaler for meget i afgifter.

Ruten Sydney-Darwin-London begynder den 14. november, mens ruten Melbourne-Darwin-London er planlagt til at genåbne den 18. december 2021, men det kan blive tidligere.

Godt samarbejde med Northern Territory
Ifølge Qantas Groups koncernchef, Alan Joyce, er den nye rute via Darwin muliggjort takket være regeringen i Northern Territory.

“Den har arbejdet tæt sammen med os for at få disse flyvninger til at ske, og jeg vil gerne takke ministeren og hans team for at have fundet en sikker og strømlinet løsning,” siger han og tilføjer:

”Kangaroo-ruten er en af ​​de mest ikoniske på Qantas’ internationale netværk, og vi er glade for, at Darwin vil spille en afgørende rolle i Australiens post-pandemiske genåbning til verden.”

13.800 kilometer
Det første fly fra Sydney letter den 14. november klokken 18.30, lander i Darwin klokken 21.25 for at tanke og for at tage flere passagerer ombord forud for de 13.800 kilometer, 17 timer og 20 minutters direkte flyvning til Londons Heathrow. Det vil være afgang fra Sydney fem gange om ugen.

Ifølge mediet simpleflying.com var Darwin en del af den oprindelige Kangaroo-rute fra 1947 mellem London og Sydney, som fløj fra Sydney til Darwin og derefter videre til Singapore, Calcutta, Karachi, Kairo, Tripoli og Rom. Samlet tog turen fire dage.

Da Qantas begyndte at flyve ruten i 1947 var det med et Lockheed Constellation, der havde plads til 29 passagerer. Det tog omkring 58 timer at komme fra Australien til London. I dag er det et en Boeing 787-9 Dreamliner med plads til 236 passagerer, der flyver ruten for Qantas, og som klarer turen på knap et døgn.

 

Relaterede artikler:

Qantas: Alle ansatte skal vaccineres mod COVID-19

Qantas nonstop fra London til Sydney i testflyvning

Første nonstop-flyvning fra Australien til Europa