Qantas: Alle ansatte skal vaccineres mod COVID-19

Midt i november skal frontpersonalet i de australske flyselskaber Qantas og Jetstar være færdigvaccinerede. Ellers er de ikke længere ansat.

Senest den 15. november 2021 skal kabinepersonale, piloter og lufthavnsarbejdere i den australske Qantas-gruppe være fuldt vaccineret. Resten af ​​medarbejderne skal senest den 31. marts 2022 være færdigvaccinerede.

Der vil være undtagelser for dem, der kan dokumentere, at de af medicinske årsager ikke kan tåle at blive vaccineret.

Alan Joyce, der er koncernchef i Qantas-gruppen, siger i en pressemeddelelse, at vaccinationer er den eneste måde at afslutte cyklussen med lockdowns og grænselukninger.

”At have en fuldt vaccineret arbejdsstyrke vil beskytte vores ansatte mod virussen, men også beskytte vores kunder og de samfund, vi flyver til,” siger han.

De ansatte er enige
Qantas har, inden selskabet offentliggjorde sin nye og stramme vaccinationspolitik, spurgt de ansatte i gruppens to flyselskaber, Qantas og Jetstar, om deres mening om vaccination.

Og blandt de 12.000 ud af 22.000 ansatte i koncernen, der svarede, er der markant opbakning til kravet om vaccinationer.

Tre ud af fire mener, at det bør være et krav, at alle medarbejdere er vaccineret, og de er bekymrede for at arbejde sammen med ikke-vaccinerede.

89 procent, af dem der svarede, er allerede vaccineret eller har planer om at blive det, syv procent har ikke besluttet sig, eller ønsker ikke at svare, mens fire procent er uvillige til at lade sig vaccinere eller kan af medicinske årsager ikke lade sig vaccinere.

Glad for opbakning
”Siden vaccinerne blev tilgængelige, har vi kraftigt opfordret vores medarbejdere til at få stikket, og vi har givet folk fri til at få det gjort. Vi er virkelig glade for, at undersøgelsen viser, at mere end tre fjerdedele af dem, der svarede, allerede har rullet ærmet op mindst én gang, og at 60 procent har fået begge stik,” siger Alan Joyce.

En anden undersøgelse blandt mere end 1.000 af Qantas’ kunder viser, at 92 procent af dem forventer, at besætningen ombord på et fly fra Qantas er færdigvaccineret.

Kravet breder sig
Qantas står ikke alene med kravet om, at de ansatte skal lade sig vaccinere, hvis de ønsker at fortsætte i firmaet.

Tre flyselskaber fra Singapore, Singapore Airlines (SIA), Scoot og Jetstar Asia, forlanger, at selskabernes frontpersonale skal være færdigvaccinerede inden udgangen af året.

Også i Canada er der krav om vaccination på vej. Den canadiske regering har planer om at kræve, at alle, der opholder sig i de føderalt regulerede fly-, tog- eller krydstogtsektorer, skal være vaccineret for at kunne være med om bord.

Endelig har amerikanske United Airlines som det første flyselskab i USA krævet, at samtlige ansatte senest den 27. oktober skal være vaccineret mod COVID-19, og hvis det nægtes, kan det i givet fald betyde, at ansættelsesforholdet må ophøre. Sidenhen er Frontier Airlines også fulgt efter, men dette selskab holder dog en dør åben ved at give mulighed for hyppige tests i stedet for tvangsvaccinationen.

 

Relaterede artikler:

Vil kræve luftfartspersonale og flypassagerer vaccineret

Lufthansa er klar til at vaccinere

SAS siger nej til tvangsvaccination af de ansatte