Pfizer-Biontech COVID-19-vaccine. (Foto: Shutterstock_1851529534)

Vil kræve luftfartspersonale og flypassagerer vaccineret

Canadas regering vil stille krav om, at besætning og passagerer på canadiske flyvninger skal være fuldt COVID-19-vaccineret. Det vil efter planen blive vedtaget senest i slutningen af oktober.

I Canada bliver der nu taget et ekstra skridt for at bremse spredningen af COVID-19, der fortsat har fat i det store nordamerikanske land.

Således skal alle flypassagerer og luftfartspersonale snart kunne bevise, at de er fuldt vaccineret, hvis de ønsker adgang til kommercielle flyvninger indenrigs i Canada. Den canadiske regering vil nemlig kræve, at alle, der skal opholde sig i de føderalt regulerede fly-, tog- eller krydstogtsektorer, skal være vaccineret for at kunne være med om bord. Sådan lyder det i en meddelelse fra Treasury Board of Canada Secretariat.

Planen vil blive vedtaget i løbet af efteråret og ikke senere end oktober, lød det fra den canadiske regering fredag i sidste uge. Personalet vil muligvis allerede stå over for kravet fra slutningen af september.

”Canadas regering går foran med et godt eksempel ved at kræve vaccinationer til ansatte i offentlig transport, og vi beder alle føderalt regulerede arbejdsgivere om at udvikle vaccineplaner for at sikre, at deres medarbejdere og arbejdspladser er sikre. Dette er det rigtige at gøre og vil sikre, at Canada fortsat genopretter sig fra den globale COVID-19-pandemi,” siger Omar Alghabra, der er transportminister i Canada.

Vil beskytte canadieres sundhed
Detaljer om det nye vaccinationstiltag er stadig under udarbejdelse. Der vil blive lavet alternative løsninger for dem, der ikke er i stand til at blive vaccineret.

”At få vaccinetilslutningen i Canada til et så højt niveau som muligt er et af de mest effektive og mindst forstyrrende midler til vores rådighed for at opretholde de gevinster, vi har gjort i de seneste måneder. Og for at sikre, at vi fortsætter på vores vej til økonomisk opsving og en sundere og mere rimelig fremtid,” siger Jean-Yves Duclos, formand for Treasury Board of Canada.

”Med denne meddelelse gør vi mere for at beskytte canadiernes sundhed og sikkerhed og reducere risikoen for COVID-19.”

71 procent er fuldt vaccineret
Antallet af COVID-19-smittede i Canada er steget i den seneste tid, efter landet havde oplevet to store bølger af smitte ved årsskiftet og i foråret. Det er på baggrund af smitteudviklingen, at den canadiske regering nu ønsker krav om vaccination i fly-, tog- og krydstogtbrancherne for at øge antal vaccinerede og begrænse smittespredningen.

Mere end 71 procent af den canadiske befolkning, som kan blive vaccineret, er fuldt vaccineret, og over 82 procent har fået det første stik. Mere end seks millioner canadiere, der har fået tilbuddet, er endnu ikke blevet vaccineret.

Samlet set har Canada haft over 1,4 millioner smittetilfælde og næsten 26.700 er døde med COVID-19. I slutningen af juli i år var der i alt registreret 5.311 personer, som var blevet smittet i den offentlige transport.

 

Relaterede artikler:

Opstart af Air Canadas CPH-rute udskudt til 2022

SAS siger nej til tvangsvaccination af de ansatte

Flyselskab vil kun ansætte vaccinerede