Lufthansa-ansat i flyselskabets vaccinationscenter. (Foto: Lufthansa)

Lufthansa er klar til at vaccinere

Det tyske luftfartsselskab anbefaler sine ansatte at tage imod COVID-19-vaccinen. I Tyskland kan virksomhederne fra denne uge også deltage i vaccinationsprogrammet.

Lufthansa er i denne uge begyndt at tilbyde vaccination mod corona til selskabets ansatte i Tyskland. I den første uge vil 2.000 vaccinedoser være tilgængelige for de ansatte. Vaccinationerne administreres af koncernens medicinske medarbejdere i München, Frankfurt og Hamborg.

“Siden pandemiens begyndelse har vores medarbejdere ydet et vigtigt bidrag til samfundet. Vi er glade for, at vi nu er i stand til at tilbyde dem en vaccination,” siger Dr. Michael Niggemann, HR-chef i Lufthansa Group.

Det er et tilbud, og ikke et krav fra selskabets side, men Lufthansa anbefaler, at medarbejderne benytter sig af muligheden. Besætninger og ansatte med personlig kundekontakt modtager tilbuddet om vaccination først.

Virksomheder kommer med
Når det er blevet muligt for Lufthansa og andre tyske virksomheder at tilbyde sine ansatte en vaccination, skyldes det, at Tyskland er nået så langt med at vaccinere, at de svageste målgrupper er kommet i mål.  Den 7. juni havde 46,1 procent af tyskerne fået det første stik, mens 21,9 procent var færdigvaccinerede.

Tyskland har haft befolkningen inddelt i fire grupper, der i grove træk så således ud: Gruppe 1 rummede alle over 80 år, personale på plejehjem og sundhedspersonale, der udsættes for høj risiko eller har patienter, der er  særligt sårbare.

Gruppe 2 var personer over 70 år og personer med en række specifikke sygdomme, samt læger og andet sundhedspersonale og politifolk, der håndterer mange mennesker.

Gruppe 3 var personer over 60, svært overvægtige og personer med kroniske lidelser samt resterende ansatte i sundhedsvæsen, politi og brandvæsen.

Gruppe 4 var resten af befolkningen.

En mulighed for alle
Siden 7. juni har muligheden for at blive vaccineret stået åben for alle, der ønsker det. Vaccinationerne kan foregå hos privatpraktiserende læger, hos virksomhedernes læger eller i vaccinationscentrene.

I den første uge vil virksomhedslægerne samlet modtage 700.000 doser af Pfizer-Biontech-vaccinen.

 

Relaterede artikler:

SAS siger nej til tvangsvaccination af de ansatte

IATA: Flyselskaber stiller ikke krav om vaccinationer

Flyselskab vil kun ansætte vaccinerede