Qatar Airways A320-200. (Foto: Sergey Korovkin 84 | Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0)

Qatar Airways dobbelt daglig til Helsinki

Qatar Airways vil til december flyve to gange dagligt mellem Doha og Helsinki. Dermed er kapaciteten på ruten blevet øget med mere end 200 procent på mindre end tre måneder.

Først fik kapaciteten på ruten et godt nøk op ad, da Qatar Airways i midten af september byttede 144-sæders Airbus A320 ud med 254-sæders Boeing 787-8 fly på sin daglige rute mellem Doha og Finlands hovedstad Helsinki. Dermed blev kapaciteten øget med 76 procent.

Men det er tilsyneladende ikke tilstrækkeligt til at imødekomme efterspørgslen på den et år gamle rute. For til december får kapaciteten yderligere to markante nøk op ad.

Først den 1. december, hvor Boeing 787-8 udskiftes med Airbus A330-300, hvilket giver et kapacitetsløft på 20 procent, når den 254-sæders Boeing 787-8 udskiftes med den 305-sæders Airbus A330-300.

Og to uger senere indsætter Qatar Airways sin anden daglige flyvning mellem Doha og Helsinki. Den rotation vil blive betjent med 114-sæders Airbus A320-fly. Hvor længe det kommer til at vare, vil tiden vise. Den nye daglige rotation bliver med afgang fra Helsinki sent om aftenen og ankomst i Doha tidligt næste morgen, mens den eksisterende afgang ligger om formiddagen tre dage om ugen og tidligt om aftenen fire dage om ugen.

Ved at kunne ankomme til Doha på tre forskellige tidspunkter får passagererne nemmere ved at ramme forskellige videre forbindelser til Asien, Mellemøsten og Afrika med Qatar Airways.

Dermed vil kapaciteten være blevet løftet i alt 212 procent på mindre end tre måneder. Det betyder i konkrete tal, at Qatar Airways er gået fra at udbyde 1.008 sæder om ugen hver vej til 3.143 sæder hver vej om ugen på ruten, som blev indviet 10. oktober sidste år.

Når Qatar Airways mærker så stor efterspørgsel i Helsinki, så kan det skyldes, at selskabet er det eneste af de tre fremadstormende selskaber fra olieemiraterne langs Den Persiske Golf, som har fundet vej til Helsinki. Hverken Emirates eller Etihad har inkluderet byen i sit vidtfavnende rutenetværk.

Ny rute til Skt. Petersborg
Samme dag som selskabet går fra en til to daglige flyvninger på Helsinki-ruten gør Qatar Airways det samme på ruterne fra Doha til Warszawa og Prag. Desuden åbner selskabet den 19. december en helt ny rute til den russiske by Skt. Petersborg. Alt sammen med Airbus A320-fly.

Når Qatar Airways har ledige Airbus A320-fly til at indsætte på ruterne til Helsinki, Warszawa og Prag samt til benytte på den nye Skt. Petersborg-rute, så hænger det sammen med, at en boykot af Qatar fra fire nabolande, har betydet, at selskabet har måtte lukke adskillige ruter i Mellemøsten, som blev betjent med Airbus A320.

Qatar har haft flere af sine Airbus A320-fly udlånt til British Airways. Men det engagement er slut og derfor kan flyene sættes til noget andet.

Da Qatar Airways i marts 2010 havde sin debut i Københavns Lufthavn var det flyvning fire dage om ugen med Airbus A319, der var indrettet med 102 sæder på Economy Class og 8 sæder på First Class. I dag flyves to gange dagligt alle ugens dage med 254-sæders Boeing 787-8 fly. En kapacitetsforøgelse på 362 procent.

 

 

Relaterede artikler:

Endnu en Dreamliner-rute til Helsinki

Finnair og Qatar Airways i samarbejde

Qatar Airways åbner ny rute til Norden