Qatar Airways Boeing Boeing 787 Dreamliner fra Qatar Airways i Københavns Lufthavn. (Foto: Andreas Krog)

Qatar Airways klar til CPH-ekspansion

I løbet af 2014 forventer Qatar Airways at udvide antallet af flyvninger mellem Doha og København.

Qatar Airways lægger an til at ekspandere yderligere på deres rute mellem Doha og København. Ruten startede i 2010 med fire ugentlige flyvninger med en lille Airbus A319 med plads til 110 passagerer. Siden hen har selskabet indsat et væsentligt større Airbus A330-fly og udvidet til syv ugentlige flyvninger.

I søndags erstattede Qatar Airways så A330’eren med Boeing 787 Dreamliner, hvilket gør selskabet til den foreløbig eneste faste Dreamliner-operatør i CPH. Men det stopper ikke her. For inden længe kan flyspotterne på Flyvergrillen se frem til at Qatar’s Dreamlinere nogle dage vil trille forbi to gange om dagen.

”Vi forventer at udvide til 8-10 ugentlige flyvninger inden for kort tid. Det bliver ikke i 2013, men i 2014,” siger Qatar Airways’ nordiske chef, Günter Saurwein, til CHECK-IN.dk.

Qatar Airways flyver i dag fra København kl. 11.05 tre dage om ugen og fra København kl. 15.30 fire dage om ugen. Det betyder, at der er forbindelse til to forskellige ”bølger” af fly videre fra selskabets trafikknudepunkt i Doha. Formiddagsflyene ankommer til Doha kl. 18.15 og giver mulighed for at opnå forbindelse med fly videre til destinationer i Indien. Eftermiddagsafgangene ankommer til Doha kl. 22.40 og egner sig godt, hvis turen går videre til Sydøstasien eller Afrika.

Skiftet ud med drømmeflyet
Selskabet har i dag otte Boeing 787 Dreamlinere i operation og får over de kommende år yderligere 22 leveret. Flyene anvendes i dag på selskabets ruter fra Doha til destinationer i Europa og Indien. Den 1. august satte selskabet flyet ind på sin rute til Stockholm, og i søndags var det så København og Oslos tur til at få Airbus A330-flyene skiftet ud med drømmefly.

Tirsdag viste selskabet Dreamliner-flyet frem for den danske presse. Se billeder på CHECK-IN.dk’s Facebook-side.