Boeing B777-flyet i FIFA-bemaling fra Qatar Airways.

Qatar Airways præsenterer FIFA-fly

Ny FIFA-bemaling på Boeing 777-fly fra Qatar Airways markerer selskabets status som officiel FIFA-sponsor op til afslutningen på VM i Rusland.

Emiratet Qatar er i 2022 værter for VM i herrefodbold, og emiratets flyselskab Qatar Airways er officiel partner og flyselskab for FIFA – Det Internationale Fodboldforbund.

FIFA står i disse dage for VM i herrefodbold i Rusland og for at fejre det, har Qatar Airways netop fået malet et af sine Boeing B777-fly malet i FIFA-design før turneringens semifinaler og sidste kampe i Rusland.

Fra Irland til Qatar og Rusland
Flyet blev malet i Irland og fløjet til Doha i Qatar, hvor der blev afholdt en pressekonference i Hamad International Airport, før flyet fløj til Moskva lige i tide til de afsluttende kampe.

“Vi er enormt begejstrede for at fejre vores passagers kærlighed til fodbold ved at bringe dette unikke, enestående fly til Moskva. Som officiel partner og FIFA’s officielle flyselskab er vi stolte af at kunne forene fodboldfans fra hele verden i Rusland og hjælpe dem med at opleve magien i FIFA World Cup,” siger Qatar Airways koncernchef, Akbar Al Baker.

“Vi glæder os til at fejre i de kommende dage med fans, både i Rusland og rundt om i verden,” siger koncernchefen.

Qatar Airways har fløjet til Moskva siden 2004, og i december sidste år lancerede selskabet en ny rute til Skt. Petersborg. Selskabet flyver i dag tre gange dagligt mellem Doha og Moskva og en gange dagligt mellem Doha og Skt. Petersborg.

Storsponsor i international fodbold
Qatar Airways er kendt som en storsponsor inden for international fodbold. I april i år indgik selskabet en ny sponsorkontrakt med italienske AS Roma for sæsonen 2020-21, og i marts tegnede selskabet en femårig sponsoraftale med FC Bayern München frem til juni 2023.

Selskabet har for nyligt også indgået en femårig sponsorkontrakt med den argentinske storklub Boca Juniors. Tidligere har Qatar Airways været sponsor for blandt andre FC Barcelona gennem flere år.

Relaterede artikler:

Qatar køber 25 procent af Moskva-lufthavn

Qatar Airways øger med 40 procent til CPH

Qatar Airways vil åbne 10 nye ruter