Boeing 787-8 Dreamliner fra Qatar Airways.

Qatar Airways starter ny rute til Gøteborg

Qatar Airways vil fra december flyve fem gange om ugen mellem Gøteborg og Doha med et Boeing 787-8-fly. Det er selskabets anden rute fra Sverige.

Qatar Airways udvider på Skandinavien med en ny rute fra Sverige. Fra den 12. december vil selskabet flyve fem gange om ugen mellem Gøteborg Landvetter og Doha Hamad International Airport.

Selskabet vil flyve på den nye rute med et Boeing 787-8-fly med plads til 22 passagerer på Business Class og 232 passagerer på Economy Class.

“Det er med stor glæde, at vi annoncerer lanceringen af ​​en direkte rute til Gøteborg, vores anden gateway til Sverige. Gøteborg er en charmerende by med meget at byde på både for forretningsrejsende og turister,” siger Qatar Airways koncernchef, Akbar Al Baker.

”Denne nye direkte rute viser vores engagement i at udvide vores tilstedeværelse i Norden, som er et meget vigtigt marked for os,” siger Qatar-chefen.

”Denne direkte rute er resultatet af et vellykket samarbejde, hvor vi sammen med regionen har vist Qatar Airways potentialet på det vestlige svenske marked. Derfor er det med stor glæde, at Swedavia og Vestsverige i fællesskab byder dette store mellemøstlige flyselskab velkommen til Gøteborg Landvetter Lufthavn,” siger Jonas Abrahamsson, administrerende direktør i Swedavia.


Afgang mandag, tirsdag, onsdag, lørdag og søndag
På den nye rute er der afgang med QR173 fra Doha mandag, tirsdag og søndag kl. 01.55 med ankomst i Gøteborg kl. 06.35. Der flyves retur med QR 174 fra Gøteborg kl. 08.05 med ankomst i Doha kl. 16.10.

Onsdag og lørdag er der afgang med QR177 fra Doha kl. 08.20 med ankomst i Gøteborg kl. 13, og der flyves retur fra Gøteborg med QR178 kl. 15.10 med ankomst i Doha kl. 23.15.

En udvidelse af kapaciteten til Sverige med 36 procent
Qatar Airways lancerede flyvninger til Stockholms Arlanda i 2007, og selskabet har i dag 14 ugentlige flyvninger på Stockholm-Doha. Også på denne rute flyver Qatar Airways med en Dreamliner 787 med 22 pladser på Business Class og 232 pladser i Economy Class.

Samlet set udvider selskabet dermed sin ugentlige sædekapacitet til Sverige med 1.270 sæder – fra 3.556 til 4.826 sæder i hver retning. Det svarer til en vækst på næsten 36 procent.

Qatar Airways har også ruter fra Doha til København, Oslo og Helsinki. På disse ruter flyves også der ligeledes med Boeing 787-fly, mens der på ruten til København den kommende vinter opgraderes til den større Boeing 777-300ER.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways øger med 40 procent til CPH

Qatar Airways med Airbus A350 til Skandinavien

Qatar haler ind på Emirates i CPH