Qatar Airways til København fra marts 2010

Emirates har indtil videre fløjet forbi København. Men nu etablerer det arabiske Qatar Airways sig med 4 ugentlige flyvninger til Doha.

Der har længe været gisninger om, at de arbabiske selskaber fremover vil udgøre den største trussel mod europæisk luftfart. Selskaber som Emirates, Etihad, Gulf Air og Qatar Airways, der via gigant-hubs i Mellemøsten transporterer millioner af passagerer til Afrika, Asien og Australien, men også i stigende grad USA.

Nu udbygger Qatar Airways sin position i Skandinavien gennem etablering af en rute fra Doha til København med fire ugentlige afgange. Ruten får sin begyndelse i slutningen af marts måned 2010, hvor Qatar Airways også opgraderer den nuværende rute fra Doha til Stockholm til daglige afgange. Det skriver boarding.no på baggrund af en pressemeddelelse fra Qatar Airways.

De præcise detaljer omkring fartplan og flytype er endnu ikke offentliggjort, men selskabet vil formentlig anvende en Airbus A319 eller den noget større Airbus A320 på ruten til København.

Qatar Airways

Qatar Airways kommer til København fra marts 2010

Også Barcelona vil fra marts 2010 blive tilføjet Qatar Airways-rutenettet. Herudover har Qatar Airways for nylig offentliggjort nye ruter til Bangalore i Indien, Ankara i Tyrkiet samt den japanske hovedstad Tokyo. Selskabet har også overvejelser om at åbne til Sydney i 2010, hvilket i givet fald vil blive den 2. destination på det australske kontinent.

Med seks nye destinationer i horisonten vil Qatar Airways øge selskabets globale portfolio fra 85 til 91 destinationer i Europa, Mellemøsten, Afrika, Asien og Nordamerika.

Meddelelsen om den nye rute giver en god slutspurt for Københavns Lufthavn efter et år, hvor rutelukninger til især Delhi og Seattle satte lufthavnens betydning som interkontinental lufthavn under pres.