Qatar Airways Boeing Boeing 787 Dreamliner fra Qatar Airways i Københavns Lufthavn. (Foto: Andreas Krog)

Qatar Airways vil indtage Amsterdam

Det fremadstormende Qatar Airways annoncerede på årets sidste dag i 2014 sit indtog i Europas fjerdestørste lufthavn. Nu flyves der til 34 destinationer i Europa.

Doha-baserede Qatar Airways har allerede etableret sig solidt på det europæiske luftfartsmarked. Fra Doha flyver selskabet til de tre skandinaviske hovedlufthavne, mens de store europæiske lufthavne også modtager flyene fra emiratet ved den Persiske Bugt.

Den eneste af de større europæiske lufthavne, der endnu ikke har Qatar Airways blandt kunderne, har været Amsterdam-Schiphol. Men det bliver der rådet bod på fra den 16. juni, når Qatar Airways etablerer en daglig rute opereret med Boeing 787 Dreamliner-fly.

Dette afslørede Qatar Airways i en pressemeddelelse udsendt på årets sidste dag i 2014.

“Amsterdam har længe været på vores liste over destinationer, som vi ønskede i vort rutenetværk, og det glæder os, at vi nu kan tilføje denne dynamiske by til vort rutekort,“ siger koncernchef Akbar Al Baker.

34 europæiske destinationer
Amsterdam-Schiphol er i dag Europas fjerdestørste lufthavn med op imod 60 mio. årlige passagerer. Lufthavnene i London-Heathrow, Paris-Charles de Gaulle og Frankfurt har for længst mærket Qatar-effekten. De samme har de to spanske storlufthavne i Barcelona og Madrid samt en række andre lufthavne.

Med Amsterdam på rutekortet kommer Qatar Airways op på imponerende 34 europæiske destinationer, hvilket udgør omkring en fjerdedel af det samlede rutekort hos flyselskabet i verdens rigeste emirat.

Amsterdam-ruten vil blive betjent af et Boeing 787 Dreamliner-fly med 254 sæder, hvoraf de 22 er full flat beds på Business Class, mens der er plads til 232 passagerer i Economy Class.

De daglige flyvninger vil afgå fra Doha om morgenen kl. 08.25, og ankomsten i Amsterdam vil være ved 14-tiden. Returflyvningerne finder sted fra Amsterdam kl. 16.10, således at ankomsten i Doha vil være omkring 23.15. Hermed vil der være gode muligheder for at ramme den store trafikbølge med flyvninger til Asien og Australien en times tid efter midnat.