Mallorca er en af de danske charterrejsendes favoritdestinationer.

Rejsebranchen har haft rekordsommer

Den dårligste danske sommer i 38 år har betydet travlhed hos rejsearrangørerne, som allerede nu melder om en rekordsommer på antal solgte rejser ud af landet.

Det har mildest talt været en elendig sommer i Danmark – i hvert fald indtil nu. Danskerne er blevet sat på prøve med kun én sommerdag i juli, og det fik mange til at flygte fra regn og rusk og ned til solen i Sydeuropa.

Rejseambassadør i Bravo Tours, Stig Elling, vurderer i en udsendt pressemeddelelse, at mere end 100.000 danskere ikke lykkedes med at finde drømmerejsen sydpå. Pladserne var udsolgt, og rejsearrangøren kunne ikke finde flere – hverken hotel eller fly.

”Det har været en totaludsolgt juli. Det er det altid, men rejserne er solgt tidligere og hurtigere end de seneste år, ligesom de sidste restpladser i skoleferien har været solgt til meget høje priser. Det er mange, mange år siden, vi har prøvet noget lignende,” siger Stig Elling.

Selv om børnenes skoleferie så småt er ved at slutte, er der fortsat stor rejselyst blandt danskerne. Direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj, fortæller, at august også bliver en gylden måned for selskabet.

”Den dårlige sommer smitter af – særligt på sensommeren, hvor vi allerede nu har solgt næsten 30 % mere i august og september sammenlignet med sidste år. Det samme gælder til vinter, hvor danskerne allerede nu sikrer sig sol og sommer. Mange af vores gæster kan slet ikke holde ud, hvis de skal igennem et helt år – måske endda to med tanke på sidste år – uden nogen form for sommervejr,” siger han.

Bravo Tours solgte hele 22.000 rejser i juli, og rejsearrangøren kunne sagtens have solgt 10.000 rejser mere.

Belægning på næsten 100 procent
Hos Danmarks største rejsearrangør, Spies, har man også oplevet en overordentlig interesse fra danskere på flugt fra vejret herhjemme.

I juli sendte Spies i alt 400 fly af sted fra de danske lufthavne. Og belægningen var hele 99,92 procent.

”I juli havde vi blot 34 tomme stole – nogle af dem skyldtes sygdom eller familiære forhold. Det er den højeste belægning i en måned i Spies’ 60-årige historie. Og bedst af alt: det er rigtig godt for vores fælles miljø med maksimal udnyttelse af flykapaciteten,” fortæller administrerende direktør i Spies, Jan Vendelbo, i en pressemeddelelse.

Spies har på nuværende tidspunkt solgt 96 procent af august-rejserne, og Jan Vendelbo ser med spænding frem til, om juli-rekorden bliver slået.

Efterspørgslen for rejser til Tyrkiet har været begrænset i foråret, men landet har denne sommer igen været en populær destination for danskerne. Jan Vendelbo forklarer interessen med, at hotellerne i Tyrkiet har høj kvalitet til en lavere pris end flere af EU-destinationerne.

Også september ser ud til at blive en god rejsemåned for Spies. Indtil videre er der solgt 76 procent af rejsearrangørens rejser mod 60 procent på samme tidspunkt i 2016. Mallorca og Cypern er to destinationer, hvor der stadig er gode muligheder for at finde usolgte rejser.

 

Relaterede artikler:

Mange udfordringer for ny brancheformand

Gran Canaria overhalede Antalya

Kroatien hitter blandt rejsearrangører

Spies og TUI mister markedsandele

Star Tour har fem Tyrkiet-alternativer i 2017