Rejsevejledning til Thailand lempes

Situationen er bedret i den thailandske hovedstad Bangkok, således at Udenrigsministeriet har kunnet justere rejsevejledningen. Nu frarådes “kun“ ikke-nødvendige rejser til Bangkok.

Situationen i Bangkok er bedret efter sidste uges blodige optøjer. Det betyder, at Udenrigsministeriet med virkning fra 26. maj har kunnet nedgradere rejsevejledningen fra at fraråde alle rejser til nu kun at fraråde alle ikke-nødvendige rejser. Rejsevejledningen omfatter som hidtil ikkeden internationale lufthavn i Bangkok.

Militæret har fjernet de rødklædte demonstranter fra samlingsstedet idet centrale Bangkok, og der har ifølge Udenrigsministeriet efterfølgende været optøjer, herunder påsatte brande, spredte kamphandlinger og plyndring af butikker.

Myndighederne indførte i sidste uge natligt udgangsforbud, og det vil vare ved foreløbig indtil lørdag morgen den 29. maj. Forbuddet er er gældende mellem kl. 24.00 midnat og 04.00 om morgenen i Bangkok og flere andre provinser omkring Bangkok. Herudover er der også natligt udgangsforbud i det centrale Thailand samt den nordlige og nordøstlige del af landet.

Udenrigsministeriet henstiller til danske statsborgere, at man nøje følger myndighedernes anvisninger og respekterer udgangsforbuddet.