Rekord: 2,9 millioner fulgte Pelosi-flyvning

Livetracking-tjenesten Flightradar24 oplevede sin hidtil største trafikbelastning, da 2,9 millioner fulgte Nancy Pelosis kontroversielle flyvning fra Kuala Lumpur til Taipei.

Da den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard i sidste uge fløj fra Amsterdam til København for at modtage sin hyldest, var der omkring 50.000, der undervejs på Flightradar24.com fulgte flyveturen med den lille Beechcraft King Air 350i, og næsten 40.000 brugere holdt øje med livetrackingen ved landingen i Københavns Lufthavn.

Det var intet i sammenligning med SPAR19-flyvningen, der fandt sted tirsdag eftermiddag. Ombord på Boeing 737-flyet, der opereres af US Air Force, var den amerikanske politiker Nancy Pelosi, der er formand for Repræsentanternes Hus.

Hun havde udtrykt ønske om at besøge Taiwan, og trods advarsler fra den kinesiske regering, trodsede den fremtrædende amerikanske politiker de mange trusler og lod flyet sætte kursen mod den lille ø-republik ud for Kinas sydøstkyst.

Mest trackede flyvning nogensinde
Flyet, der har kaldenavnet SPAR 19 og registreringen 09-0540, er en Boeing 737-700, der er blevet ombygget i en VIP-version og som i versionen for militært brug kaldes Boeing C-40C. 

Det lettede fra Kuala Lumpur Subang Airport kl. 15.42 lokal tid, og på den mere end syv timer lange flyvning til Taipei blev flyet fulgt af 2,92 millioner mennesker på Flightradar24, der fulgte med i noget af flyvningen. Da flyet landede i Taipei Songshan Airport var der 708.000 over hele verden, der fulgte med på den populære livetrackning-tjeneste.

Flightradar24 fortæller, at efterhånden som flyet nærmede sig Taiwan, var der flere der fulgte med, og da flyet passerede Indonesien var der flere end 200.000 brugere, der overvågede flyvningen.

Flyvningen blev den mest trackede i Flightradar24’s nu 16-årige historie.

Satte brugerne i kø
Belastningen var så voldsom, at Flightradar24 måtte opsætte en spærring på sitet, hvor alle brugere, der ikke havde et abonnement, blev sat i kø, før de kunne få lov til at tilgå tjenesten.

“En hidtil uset, vedvarende interesse for netop denne flyvning førte til ekstremt stor belastning af Flightradar24-infrastrukturen. Vores teams begyndte straks at bestræbe sig på at opretholde stabiliteten af ​​vores tjenester. På grund af mængden af ​​brugere var det desværre nødvendigt at implementere vores venteværelsesfunktionalitet, som begrænser adgang til Flightradar24 for ikke-abonnenter,” hedder det i en meddelelse.

“Kort efter SPAR19 landede, blev normal adgang for alle brugere hurtigt genoprettet. Vi fortsætter med at forbedre vores systemer for at give yderligere kapacitet til flyvninger af ekstrem interesse.”

 

Relaterede artikler:

50.000 fulgte Vingegaards flyvetur

Air India One tiltrak sig opmærksomhed i CPH

Air Canada-nødlanding på live-TV