Rock-kaptajn tog imod

Forsangeren i heavy-metal bandet Iron Maiden hedder Bruce Dickinson. CHECK-IN.dk mødte mandag aften verdensstjernen i Billund Lufthavn, men i dette tilfælde i rollen som luftkaptajn på Astraeus Airlines. Dickinson sad ved rorpinden i en Boeing 757-200, da flere hundrede gæster fra Scanway/Tyrkiet-Eksperten natten til tirsdag satte kurs mod Phuket via Ras Al Khaimah.

Det var en ægte rock-pilot, der sad i kaptajnsædet, da Scanway/Tyrkiet-Eksperten mandag aften fra Billund Lufthavn sendteomkring 200 passagerer afsted til Phuket iThailand via Ras Al Khaimah Airport.

Flyet AEU442 fra Astraeus Airlines havde nemlig forsangeren Bruce Dickinson fra det britiske heavy metal band Iron Maiden i cockpittet. Den britiske rockstjerne har et bijob som kaptajn på Boeing 757-200 flyene hos Astraeus Airlines, når han ikke spiller musik med bandet.

Før flyvningenmødte Bruce Dickinson CHECK-IN.dk til en snak om rollen som luftkaptajn og rockstjerne. I øvrigt ikke usædvanligt, at rockmusikere også er piloter. Bruce Dickinson kunne i flæng nævne medlemmer af bl.a. Blur og Deep Purple, som også kunne andet og mere end lave musik.

Almindeligvis bliver Iron Maiden-forsangeren ikke genkendt, når han i kaptajnsuniformen sidder i cockpittet. “I dag er nok en undtagelse, da jeg ved, at Ekstra Bladet har lavet en historie i dagens avis om min rolle som rockstjerne og luftkaptajn,“sagde Bruce Dickinson til CHECK-IN.dk.

Astraeus Airlines er charterflyselskab for Scanway/Tyrkiet-Eksperten.Luftfartsselskabet er100% ejet af den islandske rejsekoncern Eignarhaldsfelagid Fengur hf, som også ejer Iceland Express.

Ikke alene sidder Bruce Dickinson lejlighedsvisi cockpittet, når chartergæster skal flyves jorden rundt. Men også når Iron Maiden er på turné, er det Astraeus Airlines, der danner rammen om transporten.

Da Iron Maiden senest var på turné i 2009 på under temaet“Somewhere Back in Time“ blev en af selskabets Boeing 757-200 omdannet i en særlig kombi-version. Der blev installeret 20 Business Classsæder med en sædeafstand på 59“ samt 54 sæder med Premium Economy sæder, hvor sædeafstanden dog “kun“ var 39“. Bagest i kabinen var der plads til 6,6 tons udstyr, som bandet bl.a. skulle bruge undervejs. Mere end 30 lande blev besøgt i løbet af 54 dage.

Bruce Dickinson fortæller, at bandet går i “øveren“ fra den 28. januar. Herefter forestår 2 ugers hårdt arbejde, inden der den 11. februar stårverdensturné på Bruce Dickinson dagsprogram. Sammen med vennerne i Iron Maiden indledes “The Final Frontier World Tour 2011“ i Moskva. En turné der slutter i London den 6. august efter en kort hvilepause i april måned. Undervejs har bandet været i Asien, Australien, Sydamerika, USA og Europa, herunder også hovednavn på Roskilde-festivalen fra 30. juni til 3. juli.

Foto: Bruce Dickinson har to roller – henholdsvis forsanger i Iron Maiden og kaptajn hos Astraeus Airlines.