Rød-hvide farver fra København til Johannesburg

Den nordjyske flymæglervirksomhed Air Traffic har sikret sig en Airbus A330, der skal flyve danske fodboldfans direkte fra København til Johannesburg.

Når sommerens VM-slutrunde i fodbold fløjtes i gang i Sydafrika, vil mange danske fodboldfans formentlig være på plads for at støtte det danske landshold.

Men flyrejsen til Johannesburg kan være lang og besværlig. Således er der en samlet rejsetid på minimum 14 timer ved rejse med ruteselskaberne via Frankfurt, London eller Zürich.

Det vil flymæglervirksomheden Air Traffic råde bod på, idet selskabet i samarbejde med Fodboldrejser.dk har lejet en Airbus A330-200 fra tyske Air Berlin til at flyve danske fodboldfans til Sydafrika.

Der flyves non-stop fra Københavns Lufthavn den 12. juni og retur igen den 25. juni. Flyvetiden er beregnet til ca. 11 ½ time. Det tyske fly er i “rød-hvid“ bemaling og har plads til 300 passagererer, heraf 24 pladser på Business Class.

“Vi har naturligvis opfordret vore danske og skandinaviske leverrandører til at udføre opgaven, men det har ikke været muligt at frigøre den nødvendige kapacitet. Men heldigvis var Air Berlin i stand til at levere et fly i rød-hvide farver,“ siger direktør Henrik Færch fra Air Traffic i Aalborg.

Air Traffic er ikke ubekendt med at flyve danskere til sportsarrangementer. Hvert år sender Air Traffic ca. 500 danskere med fly til Le Mans for at følge Tom Kristensen og de øvrige danske deltagere.