Terminalbygningen i Roskilde Lufthavn. (Foto: Casper | GNU 1.2)

Roskilde Lufthavn skal have ny lufthavnschef

Efter 20 års ansættelse i Københavns Lufthavne A/S, der driver Roskilde Lufthavn, stopper Lars Lip i slutningen af marts som lufthavnschef. Afløseren kommer fra Commercial Technical Services i CPH.

Endnu en dansk lufthavn skifter ud på chefposten, som det er sket i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Rønne i løbet af de seneste par år. 

Denne gang er det Roskilde Lufthavn, der får ny chef, når Lars Lip den 21. marts fratræder som lufthavnschef. Det sker efter en karriere på 20 år i Københavns Lufthavne A/S. De seneste 13 år som lufthavnschef i Roskilde og de foregående syv år som chef for marshaller service og bustransport i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavns trafikchef Kristoffer Plenge-Brandt mener, at Lars Lip har haft en stor rolle i udviklingen af Roskilde Lufthavn – i daglig tale kaldet RKE.

Lars Lip (t.v.) og Jesper Rasmussen. (Foto: CPH | PR)

”Hans dedikerede indsats fortjener stor ros og anerkendelse. I en årrække har Lars sammen med sit team opnået imponerende resultater. For eksempel er Roskilde Lufthavn for niende år i træk at finde blandt de 10 bedste til at håndtere businessflyvninger blandt lufthavne i Europa, Mellemøsten, Afrika og Rusland,” siger Kristoffer Plenge-Brandt.

Ung jurist overtager
Rollen som lufthavnschef overtages af Jesper Rasmussen, der er cand. jur. og i øjeblikket er chef for Commercial Technical Services i CPH, hvor han har været ansat i seks år.

Før denne tid var det et par års ansættelse i Odense Letbane samt i advokatfirmaet Bech-Bruun.

”Jesper Rasmussen har haft flere lederroller i den aeronautiske del af CPH. Han er god til at skabe positiv stemning, ligesom han igennem sit hidtidige virke i CPH har været rigtig god til at passe på vores mange kunder,” siger Kristoffer Plenge-Brandt om den nye lufthavnschef.

Også den afgående chef mener, at stafetten med god ro i sindet kan gives videre til Jesper Rasmussen.

”Personligt er jeg stolt over, de resultater, vi sammen har opnået i RKE. Jeg er også tryg ved, at Jesper er den helt rigtige til at tage over,” siger Lars Lip.

 

Relaterede artikler:

Business jets giver travlhed i Roskilde Lufthavn

Skoleflyvninger løftede Roskilde Lufthavns trafiktal

Roskilde Lufthavn har bidt sig fast i europæisk elite