Ryanair åbner baser i Nürnberg og Hamborg

Ryanair vil den 1. november åbne nye baser i Nürnberg og Hamborg, hvilket bliver base nummer 79 og 80. Samlet bliver det til 1,1 mio. årlige passagerer i de to tyske lufthavne.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair synes ustoppeligt. I januar voksede passagertallet med 25 procent, og nu har selskabet annonceret base nummer 79 og 80.

Det bliver Albrecht Dürer Flughafen Nürnberg, der bliver base nummer 79, og lufthavnen kan dermed se frem til 450.000 passagerer årligt på baggrund af ét basefly samt flyvninger fra basen i London-Stansted til den sydtyske lufthavn.

Lufthavnen i Nürnberg, der i 2014 blev opkaldt efter den tyske renæssancemaler Albrecht Dürer, betjener årligt omkring 3,3 mio. passagerer og er dermed en smule større end Billund Lufthavn. Det er samtidig den næststørste lufthavn i delstaten Bayern efter Flughafen München Franz Josef Strauss.

I dag flyer Ryanair ind til Nürnberg fra basen i London-Stansted, men fra den 1. november vil selskabet flyve direkte til Budapest, Malta, Manchester, Milano-Bergamo samt Rom-Ciampino.

Nürnberg er blandt de tre største uservicerede destinationer fra Københavns Lufthavn med flere end 16.000 passagerer hvert år. Derfor vil det ikke være utænkeligt, at Ryanair har CPH i kikkerten som rutemulighed, hvis antallet af basefly i den sydtyske lufthavn skal udvides.

Nordtysk base kan appellere til syddansk marked
Samtidig med basen i Nürnberg har Ryanair også besluttet sig for at basere to fly i Hamborg Lufthavn. Med åbningen i Nürnberg bliver det dermed det irske lavprisflyselskabs syvende og ottende base i Tyskland.

Den nordtyske storlufthavn i Hamborg har Ryanair betjent siden efteråret 2014, hvor der blev etableret flyvninger fra baserne i Lissabon og Porto. Men fra den 1. november vil Ryanair etablere syv nye ruter, så det samlede antal af ruter kommer op på 14.

Ryanair vil i første omgang byde ind med nye helårsruter til Bruxelles-Zaventem, Dublin, Gran Canaria, London-Stansted, Manchester, Milano-Bergamo og Sofia samt en vinterrute til Palma de Mallorca.

“vi er meget glade for Ryanairs beslutning om at øge operationerne i Hamborg, hvilket er et klart signal til byen og regionen. Bredden i vores rutenetværk fortsætter med at vokse, hvilket giver forretnings- og fritidsrejsende flere muligheder. Jeg er overbevist om, at Ryanairs nye ruter vil blive godt modtaget,“ siger Michael Eggenschwiler, der er administrerende direktør for Hamborg Lufthavn.

I Hamborg Lufthavn er der udsigt til 650.000 Ryanair-passagerer årligt, når baseflyene er på plads.

Ryanairs hovedkonkurrent easyJet åbnede den 31. marts 2014 en base i Hamborg Lufthavn. Med Ryanairs øgede tilstedeværelse er der udsigt til øget konkurrence og dermed lavere billetpriser, hvilket kan komme det nordtyske samt i et mindre omfang det syddanske marked til gode.

Foto: Ryanair åbner base i Hamborg Lufthavn den 1. november.