Ryanairs flåde består af Boeing 737-800 fly (Foto: Ryanair)

Ryanair åbner Berlin-base

Til oktober åbner Ryanair base i Berlin Schönefeld med fem fly og 22 destinationer. En langt mere offensiv entré end i København om to uger.

Ryanair indleder til oktober en storoffensiv i Berlins Schönefeld-lufthavn. Med fem fly etablerer selskabet sin base nummer 73 og åbner 16 nye ruter. De vil supplere selskabets nuværende seks ruter til og fra den ene af den tyske hovedstads to lufthavne.

De fem fly vil alle blive baseret i Schönefeld fra baseåbningen den 27. oktober og alle 16 nye ruter vil blive fløjet fra denne dag. Dermed er Ryanairs entré i Berlin langt mere offensiv end det irske lavprisselskabs entré i Københavns Lufthavn. Når Ryanair den 26. marts åbner sin base i Københavns Lufthavn, bliver det i første omgang med kun ét basefly og tre ruter. Til efteråret vil det blive udvidet med yderligere mindst to fly og op mod 12 nye ruter.

Baseåbningerne i København og Berlin ligger godt i tråd med Ryanairs generelle strategi om i fremtiden at åbne baser i de hovedlufthavne, som selskabet tidligere af princip har undgået.

2,6 mio. passagerer
I dag flyver Ryanair til Berlin Schönefeld fra Dublin, London Stansted, Milano Bergamo, Porto, East Midlands og Oslo Rygge. De seks ruter vil fra 27. oktober få selskab af ruter til Alicante, Athen, Barcelona, Bari, Bologna, Bratislava, Bruxelles,Glasgow,Madrid, Malaga, Palermo, Palma, Riga, Rome Ciampino, Venedig og Valencia.

Ryanair håber med baseetableringen at kunne få 2,6 mio. Berlin-passagerer om året til at gå ombord på flyene til de 191 ugentlige flyvninger, som der bliver tale om fra Schönefeld Lufthavn. Nye destinationer som Bruxelles, Madrid og Rome vil fra første dag have henholdsvis tre, to og to daglige rotationer, mens byer som blandt andet Athen, Barcelona og Riga får en daglig rotation fra start.

Samtidig øger Ryanair antallet af flyvninger på tre af de eksisterende ruter. Det er London Stansted, Milano Bergamo og Dublin, der får henholdsvis 28, 14 og 9 ugentlige flyvninger.