Ryanair åbner i april 2019 en ny base med 13 ruter fra London Southend Airport. Foto: Ryanair

Ryanair åbner fjerde London-base

I april 2019 åbner Ryanair sin fjerde base i London, når lavprisflyselskabet indsætter tre fly og opretter 13 nye ruter fra London Southend Airport.

Fuld fart frem for Ryanair i lufthavnene omkring den britiske hovedstad, London.

Det irske lavprisflyselskab meddelte onsdag, at det åbner sin fjerde base i London. Den nye base bliver i London Southend Airport, og den supplerer dermed baserne i Luton, Stansted og Gatwick.

Den nye base åbner i april til næste år, og Ryanair placerer tre fly i lufthavnen. Det er en samlet investering på 300 millioner dollars, eller hvad der svarer til 1,9 milliarder kroner.

Tog til Londons centrum
13 nye ruter bliver oprettet fra den nye base, hvorfra der vil være mere end 55 ugentlige Ryanair-flyvninger.

”Vi er glade for at tilføje London Southend Airport til vores britiske base-netværk. Ryanair-passagerer, der rejser til og fra London og Essex-området, kan nu få glæde af lave priser ud fra et valg af 13 ruter fra London Southends usædvanligt passagervenlige terminal,” siger David O’Brien, kommerciel direktør i Ryanair.

Fra stationen lige over for terminalen i London Southend Airport er der direkte afgange til London Liverpool Station i det centrale af storbyen. Togturen tager 53 minutter. Herudover er der gode transportmuligheder med den nye Crossrail-station, der åbner i foråret 2019.

Mere trafik i lufthavn
Hos Stobart Group, der ejer London Southend Airport, er der stor tilfredshed med at få Ryanair som ny baseoperatør.

”Vi er glade for at byde Ryanair og dets gæster velkommen til London Southend i sommeren 2019. Vi har en klar og målrettet strategi for at udvide vores lufthavn til at kunne tage imod over fem millioner årlige passagerer i 2022,” siger Warwick Brady, koncernchef i Stobart Group.

”Denne nyhed vil hjælpe os med at nå dette mål, og Ryanair vil være en værdifuld samarbejdspartner for Stobart Group i at udvikle London Southend Airport med 13 ruter og seks nye destinationer. Det giver os mulighed for at spille en central rolle i at løse ​​Londons kapacitetskrise.”

De tre kommende Ryanair-fly i London Southend Airport skal således betjene i alt 13 destinationer i Europa – i otte forskellige lande. De nye destinationer fra og med sommertrafikprogrammet 2019 er: Alicante, Barcelona Reus, Bilbao, Brest, Korfu, Cluj, Dublin, Faro, Kosice, Malaga, Milano Bergamo, Palma og Venedig.

De nye ruter vil samlet set betyde én million årlige rejsende i London Southend Airport. Ifølge Ryanair vil den nye base hvert år skabe 750 job i lufthavnen.

Dansk Southend-rute
London Southend Airport er formentlig ikke helt ukendt for den jyske del af den danske befolkning. Et tidligere dansk flyselskab har nemlig haft en rute til den lille lufthavn øst for London.

Den 29. november 1984 åbnede det daværende Maersk Air den første udenrigsrute nogensinde fra Billund Lufthavn. Destinationen var London Southend Airport. Det A.P. Møller-ejede flyselskab fandt en vej gennem den ellers meget restriktive logvigning, der nærmest gjorde det umuligt for andre danske flyselskaber end SAS at flyve til primære lufthavne i udlandet.

Men vurderingen var, at Southend-lufthavnen ikke faldt ind i kategorien for primære lufthavne.

Interessant er det, om der igen kan komme en dansk rute til London Southend Airport. Den nye lufthavnschef i Esbjerg Lufthavn, John Nielsen, ser eksempelvis muligheder for flere udenrigsruter fra den vestjyske lufthavn. Og Ryanair kunne være en mulig kommende operatør.

”Ryanair har jo tidligere fløjet til Esbjerg, og hvem ved, om de kunne finde på at vende tilbage,” sagde han onsdag til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

Wizz Air udfordrer Ryanair i London

Ryanair åbner London-rute nummer to fra CPH

Southend vil have rute til København

CityJet åbner base i London-lufthavn