Ryanair Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn. (Foto: Andreas Krog)

Ryanair åbner ny CPH-rute til Frankrig

Det irske lavprisflyselskab Ryanair åbner i april næste år en ny rute fra Københavns Lufthavn til den nye franske base i Bordeaux.

Til næste år introducerer Ryanair to nye baser i Frankrig – henholdsvis i Bordeaux og Marseille.

Den nye base i Bordeaux bliver særligt interessant set fra dansk perspektiv, for Ryanair har nemlig valgt Københavns Lufthavn som én blandt flere destinationer fra den sydvestfranske lufthavn. Det meddeler flyselskabet torsdag.

Den kommende rute mellem København og Bordeaux åbner tirsdag den 2. april 2019, og der vil være tre ugentlige afgange som en del af Ryanairs sommertrafikprogram. Bordeaux er dog ikke en helt ny destination for Københavns Lufthavn, for Air France betjente ruten i sommeren 2017, mens Norwegian også tidligere har været inde på ruten.

Ifølge bookingsystemet på flyselskabets hjemmeside er afgangsdagene fastsat til tirsdag, torsdag og lørdag. Fra Københavns Lufthavn er afgangstidspunkt tirsdag klokken 20.25, torsdag klokken 20.40 og lørdag klokken 20.15. Alle returflyvninger fra Bordeaux er fastsat til klokken 17.20. Flyvningen tager op til to og en halv time.

To nye franske baser
Åbningen af basen i Bordeaux sker i kombination med lanceringen af endnu en fransk lufthavn – nemlig Marseille. Begge baser åbner i forbindelsen med sommertrafikprogrammet for 2019. Der bliver baseret to fly i hver lufthavn, som skal operere på i alt 27 nye ruter fordelt på 12 forskellige lande.

Ryanair vil fra Bordeaux blandt andet åbne ruter til Dublin, Manchester, Køln og Valencia. København Lufthavn er eneste nordiske destination fra den nye base. Der vil slet ikke blive nogen nordiske flyvninger fra Marseille-basen.

”Vi er glade for at åbne to nye franske baser i Bordeaux og Marseille. Vi baserer fire fly og investerer 400 millioner dollars (2,54 milliarder kroner, red.) i lufthavnene. Vores vækst vil årligt levere 1,1 millioner kunder i Bordeaux Airport og 2,4 millioner kunder i Marseille Aiport, samtidig med at der skabes 120 Ryanair-job på tværs af begge baser,” siger David O’Brien, kommerciel direktør i Ryanair.

Blandt de store destinationer fra den nye base i Marseille bliver Manchester, Alicante, Prag og Budapest. Ryanair lancerer i alt 11 destinationer fra Marseille og 16 destinationer fra Bordeaux.

 

Relaterede artikler:

Ryanair vil udvide med baser i Frankrig

Ingen gensyn med Bordeaux-rute i CPH

Air France åbner ny rute fra København