En Boeing 737-800 fra Ryanair. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Ryanair åbner ny nordafrikansk base

I det kommende vintertrafikprogram 2021/22 vil Ryanair tilbyde 25 destinationer fra en ny base i Agadir. Det bliver det irske lavprisflyselskabs tredje base i Marokko.

Ryanair ekspanderer i det nordlige Afrika i den kommende vinter. Lavprisflyselskabet har annonceret en ny base i Agadir i Marokko, der ligger det nordvestlige hjørne af det store kontinent.

Der bliver baseret to Boeing 737-fly frem til marts 2021, og Ryanair vil samlet kunne tilbyde 55 ugentlige flyvninger fra november. Agadir bliver forbundet med syv europæiske lande og med i alt 25 destinationer. 16 af destinationerne er helt nye – herunder blandt andet Bologna, Bruxelles, Rom, Paris og Dublin.

Basen i Agadir bliver Ryanairs tredje i Marokko, da selskabet i forvejen opererer fra baser i Marrakech og Fez.

”Vi er glade for at åbne vores nye base i Agadir, som repræsenterer en investering på 200 millioner dollar (1,25 milliarder kroner, red.) i Agadir Airport – vores tredje marokkanske base. Vi har haft et fremragende partnerskab med denne lufthavn siden vores allerførste flyvning fra Agadir i 2008, og vi er meget glade for at fortsætte med at vokse i regionen efter 13 succesrige år,” siger Eddie Wilson, administrerende direktør i Ryanair DAC.

”En førende vinterdestination”
Agadir ligger i den vestlige ende af Marokko, og byen er populær som følge af solskin året rundt og den kystnære placering. Feriegæsterne kan nyde en 10 kilometer lang strandpromenade og masser af restauranter, ligesom der er gode muligheder for yoga, golf og surfing.

”Da Marokko har det mest effektive vaccinationsprogram i Afrika, vil vi fortsætte med at støtte Marokkos økonomiske genopretning såvel som regional og international forbindelse og placere Agadir som en førende vinterdestination med fantastiske hoteller, restauranter og meget mere,” siger Eddie Wilson.

Flere andre flyselskaber har fået øjnene op for Agadir. Således har både Air France og TAP Air Portugal opjusteret til den marokkanske by, hvilket også er tilfældet med de russiske flyselskaber S7 Airlines og Aeroflot.

Åbner flere skandinaviske baser
I de seneste måneder har Ryanair annonceret en række nye baser rundt om i Europa – herunder flere i Skandinavien.

I maj i år meddelte det irske lavprisflyselskab, at det åbner en base i Billund Lufthavn i vintertrafikprogrammet 2021/22. Der åbnes 16 nye ruter, så der samlet set kan flyves til 26 destinationer fra den vestdanske lufthavn.

Dagen efter Billund-annonceringen lancerede Ryanair også en ny base i Stockholm Arlanda. Her bliver der også stationeret to fly i den kommende vinter, og der vil blive tilbudt i alt 21 ruter fra den svenske hovedstadslufthavn.

 

Relaterede artikler:

Ryanair klar til Algeriet

Ryanair vil etablere baser i Nordafrika

Ny nordisk Ryanair-offensiv