(Foto: Ryanair)

Ryanair åbner nye indenrigsruter

Med to nye ruter til Gdansk og Wroclaw fra Warszawa gør Ryanair entré på det polske indenrigsmarked fra foråret 2014.

Ryanair vil den 14. marts 2014 åbne to nye indenrigsruter i Polen. Det er første gang, at Ryanair vil flyve indenrigs i Polen. Det skriver netavisen Polennu.dk.

Det irske lavprisselskab åbnede sin første rute til Polen i 2005, og selskabet har i dag 11 destinationer i landet, med baser i både Wroclaw og Krakow, der begge ligger i det sydlige Polen. Det er dog den nyligt genåbnede Warszawa Modlin Airport, der er udgangspunktet for de nye indenrigsruter.

Ruterne til Gdansk og Wroclaw vil blive fløjet en gang om dagen af Ryanair. Selskabet lægger i en pressemeddelelse om ruteåbningerne ikke skjul på, at man vil flyve ruterne langt billigere end LOT Polish Airlines, som i dag er eneste operatør mellem Warszawa og de to byer. Til gengæld flyver LOT imidlertid fra den mere centralbeliggende Warszawa Chopin Airport med op til otte daglige afgange til hver af de to destinationer.

Over 30 ruter fra Warszawa
Ryanair forventer fra næste år at flyve ikke mindre end 30 ruter fra Warszawa Modlin-lufthavnen, der blandt andet tæller ruterne til Oslo Rygge og Stockholm Stavska. De mange ruter vil ifølge Ryanair sende 1,5 mio. rejsende igennem Modlin-lufthavnen om året.

Ryanair er på nuværende tidspunkt eneste operatør i Modlin-lufthavnen. Lufthavnen måtte lukke i december 2012, da der opstod problemer med belægningen på landingsbanen. Dengang fløj både Wizz Air og Ryanair fra lufthavnen, og de måtte begge flytte deres flyvninger til Chopin-lufthavnen. Imidlertid er det kun Ryanair, som har truffet beslutningen om at returnere til Modlin-lufthavnen, da denne genåbnede i september.

Med de nye indenrigsruter i Polen vil Ryanair i alt have indenrigsflyvninger i syv lande. Udover Polen har Ryanair indenrigsruter i Grækenland, Spanien, Italien, Frankrig og Storbritannien. I Storbritannien er der dog udelukkende tale om indenrigsflyvninger til og fra Nordirland, imens Grækenland blot har en enkelt Ryanair-indenrigsrute mellem Kreta og Thessaloniki.

Ryanair har flere gange annonceret, at også indenrigsruter i Norden har interesse for selskabet, men ind til videre er planerne forblevet ved snakken.