Ryanair i Københavns Lufthavn. (Foto: Andreas Krog)

Ryanair åbner rute fra CPH til Nürnberg

I slutningen af oktober vil Ryanair åbne den fjerde tyske rute fra København. Ruten går til sydtyske Nürnberg, der ikke har været betjent fra CPH siden 2011.

Tysklands 10. største lufthavn er Albrecht Durer Airport Nurnberg, der i 2018 for første gang i lufthavnens 64. årige historie satte rekord med flere end 4,4 millioner passagerer.

Den vækstrejse kommer til at fortsætte i de kommende år takket være Ryanair, der i efteråret 2016 åbnede en base i lufthavnen, og nu kommer også København på rutekortet. Det sker fra den 30. oktober, hvor Ryanair vil flyve to gange om ugen fra København til Nürnberg.

Der flyves på onsdage med afgang kl. 16.45 fra Nürnberg og ankomst i København kl. 18.15. Her vender flyet  på 25 minutter i Go-lavprisfingeren og returnerer kl. 18.40 med ankomst kl. 20.20 i den sydtyske lufthavn. Om lørdagen afgår flyet fra Nürnberg kl. 12.30 og ankommer kl. 14.00 i København Lufthavn. Kl. 14.25 flyves der tilbage, hvor ankomsten er sat til kl. 15.55 efter halvanden times flyvning.

Ryanair benytter selskabets 189-sæders Boeing 737-800 på den kommende tyske rute.

SAS og OLT forsøgte
Det er mere end otte år siden, at der senest har været direkte flyforbindelse mellem København og Nürnberg. Det var Ostfriesische Lufttransport (OLT), der i tre måneder frem til 7. februar 2011 forsøgte sig på ruten.

Året forinden havde SAS også lukket ned mellem København og Nürnberg, som havde været betjent med 50-sæders Bombardier CRJ200 opereret af Cimber Sterling.

Fokus på Tyskland
Med annonceringen af Nürnberg-ruten har Ryanair for alvor fået gang i det tyske marked fra Københavns Lufthavn. I flere år har Ryanair fløjet seks gange om ugen til Køln/Bonn, og via det østrigske datterselskab Laudamotion har Ryanair den 27. marts åbnet op på Stuttgart mes seks ugentlige afgange, og fra den 3. april flyves der to gange om ugen fra København til Düsseldorf.

Den nye rute til Stuttgart opereres i konkurrence med SAS, mens Düsseldorf-ruten skal udfordre både SAS og Eurowings, der begge flyver til hovedstaden i delstaten Nordrhein-Westfalen.

 

Relaterede artikler:

Laudamotion lancerer tredje rute til København

Laudamotion åbner endnu en rute til København

Ryanair åbner baser i Nürnberg og Hamborg