Ryanair ekspanderer fra Göteborg City Airport

Ryanair destination nr. 15 fra den vestsvenske lavprislufthavn Göteborg City Airport blev offentliggjort ved et pressemøde i går. Den nye rute går til byen Kaunas i Litauen. Ruterne i Göteborg kan give pejling om eventuelle nye Ryanair-ruter i Billund Lufthavn.

Torsdag formiddag dannede Grand Hotel Opera i Göteborg rammen om et pressemøde, hvor Ryanairs nye nordiske salg- og marketingchef Elina Hakkarainen skulleafholde et af sine første møder med pressen.

Elina Hakkarainen havde en overraskelse med i ærmet, idet Ryanair kunne annoncere en ny rute fra Göteborg til Kaunas, der med 400.000 indbyggere er den næststørste by i Litauen. Der bliver tre ugentlige afgange på onsdage, fredage og søndage med rutestart den 3. november.

Ryanair benytter ikke Landvetter-lufthavnen ved Göteborg, men i stedet lavprislufthavnen Göteborg City Airport (tidligere Göteborg Säve Flygplats). Herfra har Ryanair nu 15 ruter til forskellige europæiske destiantioner.

I forvejen er der tale om London (Stansted), Glasgow, Frankfurt-Hahn, Düsseldorf-Weeze, Marseille-Provence, Barcelona-Girona, Alicante, Milano-Bergamo, Klagenfurt, Trapani, Málaga, Pisa, Alghero og Bruxelles-Charleroi.

Sammenligner man med Billund Lufthavn, der har status af Vestdanmarks internationale lufthavn, flyver Ryanair på en række af de samme destinationer.
Alghero, Alicante, Barcelona-Girona, London-Stansted, Málaga, Marseille, Milano-Bergamo, Pisaog Trapani er tilgængelige fra Billund. Det betyder, atop imod to tredjedelaf ruteoplægget fra Göteborg også er at finde i Billund Lufthavn.

Derfor kan nye ruter fra Göteborg være en god rettesnor og pejling for, hvad der eventuelt senere måtte komme til Billund Lufthavn. Tidligere har Billund Lufthavn også haft en rute til Kaunas – opereret af DOT, der er litauisk datterselskab til DAT – Danish Air Transport.

Udover Ryanair-ruterne er også det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air aktiv i den vestsvenske lavprislufthavn. Her tilbyder selskabet ruter til Budapest og Warszawa. Begge ruter står meget højt på ønskesedlen i Billund Lufthavn.