En Boeing 737-800 fra Ryanair. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Ryanair etablerer Paris-base

I begyndelsen af december åbner Ryanair en base med to fly i Paris-lufthavnen Beauvais. Lavprisflyselskabet vil tilbyde 32 ruter til 13 forskellige lande.

Om få måneder vil Ryanair tilbyde en masse nye ruter fra den franske hovedstad.

Det irske lavprisflyselskab oplyser, at det fra 3. december 2020 vil etablere en base i Beauvais-lufthavnen, der ligger cirka 80 kilometer nord-nordvest for Paris.

To Boeing 737-800 vil få base i lufthavnen, hvilket er en investering på 200 millioner dollar, eller hvad der svarer til 1,27 milliarder kroner. Ryanair vil i vintertrafikprogrammet i alt have 32 ruter fra den franske lufthavn – herunder eksempelvis til Barcelona, Dublin, Alicante, Bari og Krakow. Ruterne vil være til 13 forskellige europæiske lande.

Samlet vil lavprisflyselskabet operere 105 ugentlige flyvninger fra Beauvais-lufthavnen, og etableringen af basen vil resultere i over 2.300 direkte eller indirekte job. Kunderne kan indtil videre bestille rejser fra Paris Beauvais helt frem til oktober 2021.

Lave afgifter i Paris-lufthavn
Ryanair ser frem til at åbne basen i Beauvais, der har været en attraktiv lufthavn for flyselskabet.

”Vi er glade for at afslutte denne langsigtede investering med Paris Beauvais, der fortsætter med at arbejde for at levere effektiv drift og konkurrencedygtige lufthavnsafgifter, som giver mulighed for trafikvækst og nye ruter fra Ryanairs fjerde franske base,” siger Jason McGuinness, kommerciel direktør i Ryanair.

Også hos den franske lufthavn er der positive vibrationer omkring fremtiden og partnerskabet med Ryanair.

”Paris Beauvais Airport er meget glad for denne aftale og for at opleve et sådant tillidsmærke fra vores første flyselskabspartner, Ryanair. Vores historiske forhold er blevet styrket og udvikler sig nu til en ny dimension med denne operationelle base, dens job og den potentielle udvikling, den vil tillade, især i disse udfordrende tider for lufttransport,” siger François Rubichon, bestyrelsesformand i Paris Beauvais Airport.

Paris Beauvais Airport er den ene af fire officielle lufthavne i og omkring Paris, der også omfatter Charles de Gaulle Airport, Orly Airport og Le Bourget Airport. Beauvais håndterede næsten fire millioner passagerer i 2019, og den bliver fortrinsvis brugt af charter- og lavprisflyselskaber.

 

Relaterede artikler:

Ryanair vil udvide med baser i Frankrig

Ryanair vil ind i Charles de Gaulle

Ryanair åbner ny CPH-rute til Frankrig