Ryanair får nej til Aer Lingus-køb

EU-Kommissionen vil ikke give Ryanair lov til at købe lokalrivalen Aer Lingus. Det er tredje gang lavprisselskabet får et nej fra Bruxelles.

Det irske lavprisselskab Ryanair fik på et møde med EU-Kommissionen tirsdag at vide, at de ikke skal regne med at få lov til at købe lokalrivalen Aer Lingus. Det skriver Ryanair selv i en pressemeddelelse.

EU-Kommissionen har det seneste år vurderet konsekvenserne af en overtagelse og har været bekymret for, at Ryanair/Aer Lingus ville få en meget dominerende position på markedet for flytrafik mellem Irland og Storbritannien. Derfor har Ryanair indgået aftaler med både British Airways og Flybe om, at de to selskaber ville gå ind og overtage Aer Lingus-ruter og være med til at sikre fortsat konkurrence i luftrummet over Det Irske Hav. British Airways var parat til at overtage alle Ryanair og Aer Lingus’ operationer fra London Gatwick til Irland og Flybe var parat til at overtage 43 Aer Lingus-ruter til Storbritannien og det øvrige Europa.

Ikke få fair behandling
Men det var tilsyneladende ikke nok for EU-Kommissionen. Og det er man bestemt ikke tilfreds med hos Ryanair.

”Bedømt ud fra mødet med EU-Kommissionen virker det tydeligt, at uanset hvilke kompensationer Ryanair kom med, så ville vi ikke få en fair benhandling og ville få forbud mod et køb uanset hvordan konkurrencereglerne er,” siger Ryanairs nye kommunikationschef, Robin Kiely.

Det er tredje gang, at Ryanair spørger Bruxelles om lov til at købe Aer Lingus. Og tredje gang, at de får et nej. Ryanair vil nu klage over beslutningen til EU-Domstolen.