Passagerer flygter ud af det Boeing-fly, hvorpå der gik ild i en powerbank. Foto: Instagram-brugeren aviationgoals

Ryanair-fly evakueret efter brand i powerbank

Et fly fra Ryanair var tirsdag klar til at lette fra Barcelona, da der udbrød brand i en passagers powerbank. Alle ombordværende blev straks evakueret.

En dramatisk situation fandt sent tirsdag eftermiddag sted i en fyldt Boeing 737 fra det irske lavprisflyselskab Ryanair.

Flyet skulle af sted fra Barcelona-El Prat til den spanske ferieø Ibiza omkring klokken 17.30. Alt gik i første omgang som planlagt, men da flyet begyndte at bevæge sig mod startbanen, lød der pludselig et højt brag.

Det viste sig, at der var gået ild i en af passagerernes powerbanks, som er en ekstern oplader til mobiltelefoner. Det resulterede i store flammer, og tyk røg fyldte kabinen. Flere passagerer gik angiveligt i panik. Besætningen reagerede dog hurtigt og iværksatte straks nødproceduren. Passagererne blev evakueret via de oppustelige nødslisker ned på jorden.

”Alle passagererne blev evakueret fra flyet på en sikker måde og hjulpet ind til terminalen, og kabinebesætningen håndterede opladeren,” sagde en talsmand fra Ryanair i Spanien ifølge den britiske avis The Sun.

Ikke behov for lægehjælp
En af passagererne filmede den dramatiske evakuering, hvor det ses, at folk falder over hinanden i forsøget på at slippe hurtigt væk fra flyet. Nogle passagerer sågar med håndbagage.

En unavngiven passager priser sig lykkelig for, at der ikke skete mere i situationen.

”Heldigvis skete det ikke, da vi var på startbanen. Vi var lidt over 100 fod væk fra gaten, da enheden eksploderede, og røg begyndte at sprede sig. Heldigvis sad jeg på første række, og jeg åbnede nødudgangen, før piloten udløste rampen,” lød det.

Instagram-brugeren anthcarrio har taget video af sekunderne, hvor powerbanken brænder på gulvet i flyet:


Ryanair har efterfølgende bekræftet, at den omtalte powerbank var årsag til den pludselige ild. Flyselskabet oplyser desuden, at nogle af passagererne fik små forbrændinger i forbindelse med evakueringen ned af de oppustelige nødslisker. Der var dog ikke behov for lægehjælp efter episoden, ligesom det heller ikke blev nødvendigt at tilkalde brandfolk.

Fik erstatningsfly
The Sun skriver, at passageren, hvis powerbank brød i brand, formentlig er en turist fra New Zealand. Mobilopladeren skal angiveligt have været i en taske på hylden over vedkommendes sæde, da den brød i brand.

Passagererne måtte midlertidigt vente i lufthavnens Terminal 1. Ryanair fandt et erstatningsfly, der afgik fire og en halv time senere end planlagt afgang.

Se passagererne skynde sig ud af flyet i videoen herunder fra Instagram-brugeren aviationgoals:

Relaterede artikler:

Mobiltelefon brød i brand i luften

Brandfarlig telefon helt forbudt på USA-fly

KLM-fly sikkerhedslandede med røg fra mobiltelefon

Flyselskaber forbyder Samsung-mobiltelefon om bord

Brændende mobiltelefon tvang fly til landing