Ryanair i Frankfurt Lufthavn (Foto: Lufthansa)

Ryanair-fly lander med syge passagerer (opdateret)

Et Ryanair-fly på vej fra Dublin til Kroatien foretog sikkerhedslanding i Frankfurt efter brat nedstigning. 33 passagerer bragt til hospitalet – flere med sprængte trommehinder.

Et Boeing 737-800 fly fra Ryanair måtte sent fredag aften måtte afbryde flyvning fra Dublin til Zadar i Kroatien og foretage en sikkerhedslanding i den tyske lufthavn Frankfurt-Hahn med flere syge passagerer om bord.

Læger og ambulancefolk tog hånd om passagererne i lufthavnen, og 33 ud af de 189 passagerer blev bragt til hospitalet i Frankfurt med smerter og kvalme. En kvindelig passager blev transporteret fra flyet på en båre.

”Passagererne klagede over hovedpine og ørepine og kvalme,” sagde en talsmand for det tyske politi lørdag morgen til Bild.

Passagerer fik sprængt trommehinderne
Lørdag skrev avisen Irish Times, at flere passagerer havde fået sprængt trommehinderne og havde fået af vide af læger, at de ikke må flyve inden for den næste uge. Ryanair ville derfor organisere busser fra Frankfurt til Zadar for de cirka 30 passagerer, der blev indlagt.

Flere passagerer kritiserer på sociale medier Ryanair for ikke at tage sig ordentligt af passagererne efter sikkerhedslandingen. Passagererne fik angiveligt ikke mad og drikke nok, og de var nødt til at sove på hårde betongulve i lufthavnen eller på campingsenge.

Ryanair udsendte lørdag en erklæring om, at flyet foretog en kontrolleret nedstigning og landede i Frankfurt på grund af manglende kabinetryk. En mindre del af passagererne modtog lægebehandling, skrev Ryanair. Passagererne fik tilbudt hotelovernatning, men ifølge selskabet var der mangel på ledig hotelkapacitet.

Iltmasker blev udløst
En kroatisk passager har lagt et billede, som angiveligt er fra flyvningen, op på Facebook. Her kan man se, at iltmaskerne i flyets kabine er blevet udløst.

“Dekompression i 11.000 meter, et hurtigt dyk til 2.800 meter. Landing i Frankfurt Hahn. Jeg kan næppe høre på højre øre men glad for, at vi overlever,” skriver manden, Miomir Todorovic, på Facebook.’’

Til den tyske avis Frankfurter Allgemeine fortæller en passager, at der hørtes et bump om bord, og at piloten dernæst gennemførte en stejl nedstigning.

Brat nedstigning til 2,7 kilometers højde
På FlightAware kan man se, hvordan flyet med rutenummeret FR7312 under flyvning over det nordlige Frankrig på en sydøstlig kurs kl. 22.44 pludselig ændrer kurs mod øst og nordøst og samtidig foretager en brat nedstigning fra en højde på 37.000 fod (11,3 kilometer).

Allerede kl. 22.47 er flyet nede i 24.600 fods højde – svarende til 7,5 kilometer, og nedstigningen fortsætter, indtil flyet kl. 22.54 er nede i 8.900 fods højde – 2,7 kilometer. Herefter foretager flyet en mere gradvis nedstigning og flere kursændringer.

Kl. 23.19 er flyet nået ned i 2.100 fods højde – 640 meter. Herefter er der ikke flere informationer om flyet på FlightAware, men kort herefter er flyet formentlig landet i Frankfurt-Hahn-lufthavnen.

Relaterede artikler:

Ryanair-fly til København måtte sikkerhedslande

Mystik om årsag til syge flypassagerer

Fly til CPH måtte omdirigeres på grund af syg kaptajn