En Boeing 737-800 fra Ryanair var med i Frankfurt da selskabet annoncerede den nye base. Foto: Fraport AG/PR

Ryanair flytter ruter fra Hahn til Frankfurt Lufthavn

Svage økonomiske resultater får Ryanair til at reducere basen i Hahn Airport og flytte ruter til Frankfurt Lufthavn.

Indtil Ryanair i slutningen af marts sidste år åbnede base i Frankfurt Lufthavn, havde selskabet primært benyttet sig af Hahn Airport, der ligger omkring 120 kilometer fra Frankfurt am Main.

Men Ryanairs strategi om at satse på hovedlufthavnene har fået det irske lavprisflyselskab til at opbygge en base i den tyske storlufthavn, og nu flyttes endnu flere ruter fra Hahn til Frankfurt.

Det sker samtidig med, at Ryanair reducerer fra fem til fire basefly i Hahn, og dermed bliver ruter til Porto, Venedig-Treviso, Valencia og Zadar overført fra Hahn til Frankfurt Lufthavn.

“Ryanairs beslutning om at reducere antallet af fly baseret i Frankfurt-Hahn lufthavn fra fem til fire skyldes svage økonomiske resultater, da efterspørgslen efter Ryanair-fly i andre lufthavne i Europa stiger på samme tid,” siger David O‘Brien, der er Ryanairs kommercielle direktør.

Truer med Luxembourg
Ryanair opfordrer samtidig den tyske regering til at afskaffe passagerafgiften, da den ifølge selskabets opfattelse rammer mindre lufthavne hårdt, ligesom flere rejsende vælger at flyve fra Luxembourg, hvor der ikke er nogen passagerskat.

For at understrege, at det er vægt bag argumentet, har Ryanair netop annonceret en ny sommerute fra Luxembourg til Palma de Mallorca med to ugentlige afgange.

Selvom Ryanair flytter endnu et basefly fra Hahn til Frankfurt Lufthavn, betyder det ikke, at den tyske lavprislufthavn kommer til at stå uden Ryanair-ruter. Der vil stadig være 40 ruter tilbage i det kommende sommertrafikprogram, og det er destinationer i Spanien, Italien, Grækenland, Portugal og Marokko, der betjenes herfra.

Ryanair oplyser i øvrigt, at passagerer der allerede har bestilt billet fra Hahn frit kan vælge at ombooke eller også få pengene retur.

 

Relaterede artikler:

Ny stor Ryanair-udvidelse i Frankfurt

Ryanair med gigantoprustning i Frankfurt

Medie: Ryanair etablerer base i Frankfurt Lufthavn