Ryanair-fly i Fes-Sais International Airport i Marokko. (Foto: vedrana2701 | Shutterstock.com)

Ryanair flyver forbi Danmark i nordafrikansk offensiv

Der er kun én skandinavisk destination blandt de 24 internationale ruter, som Ryanair i den kommende sommer åbner fra Marokko. Selskabet bringer sig i unik position til fodbold-VM i 2030.

Ryanair vil for alvor satse på det nordafrikanske marked gennem en øgning af aktiviteterne i Marokko, hvor der nu etableres en fjerde base i løbet af 2024.

I dag har Ryanair i alt 12 fly baseret i Marrakech (7), Fez (3) og Agadir (2), og i sommeren 2024 vil der blive stationeret yderligere to Boeing 737-fly på en ny base i Tanger i det nordlige Marokko.

Som et led i en indtil videre samlet investering på 1,4 milliarder dollars, eller hvad der svarer til 9,7 milliarder danske kroner, vil det irske lavprisflyselskab næste år gennemføre 1.100 ugentlige flyvninger på 175 ruter til, fra og i Marokko.

Det betyder samtidig, at der etableres 35 nye ruter, hvoraf 24 er internationale ruter, mens der samtidig åbnes 11 nye indenrigsruter i det nordafrikanske kongedømme. Blandt nye destinationer er Beni-Mellal, der ligger syd for Rabat ved foden af Atlasbjergene samt Errachidia, der er hovedstad i Drâa-Tafilale-regionen.

Tidlig forberedelse til VM i 2030
Blandt de 24 internationale ruter udgår otte af disse fra Tanger, 10 fra Marrakech, tre fra Agadir, to fra Beni-Mellal samt en fra Fez. Der flyves til destinationer i otte europæiske lande, men Danmark indgår ikke i den nye satsning i Marokko. Det gør Sverige derimod, idet Ryanair vil flyve fra Marrakech til Stockholm næste sommer.

De øvrige europæiske lande, der får ruter til Marokko er Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Holland, Tyskland og Storbritannien.

Dermed har Ryanair tidligt bragt sig i en unik position til at drage fordel af, at verdensmesterskaberne i fodbold afholdes i Marokko, Spanien og Portugal i 2030, hvorfor selskabet kan se frem til at transportere et meget stort antal tilskuere frem og tilbage mellem værtsbyerne i de tre lande. 

“Dette er en historisk dag for partnerskabet mellem Ryanair og kongeriget Marokko. Ryanair er stolte af at løfte sløret for en stor investering på 1,4 milliarder dollars i Marokko i sommertrafikprogrammet 2024, som med vores største trafikprogram leverer mere end fem millioner passagerer til og fra og i Kongeriget Marokko,” udtaler Eddie Wilson, administrerende direktør for Ryanair DAC.

 

Relaterede artikler:

Nye SAS-ruter til Nordafrika

Ryanair åbner ny nordafrikansk base

Over 50.000 flypassagerer til Marokko