Agadir Al Massira Airport i Marokko. (Foto: Oleg Yu.Novikov | CC 3.0)

Nye SAS-ruter til Nordafrika

I det kommende vintertrafikprogram vil SAS flyve til marokkanske Agadir fra både København og Stockholm. Det er mange år siden, at SAS sidst har fløjet ruteflyvning til det afrikanske kontinent.

SAS flyver i dag til en række destinationer i Europa, Nordamerika og Asien, men inden længe kan selskabet tilbyde ruter til det afrikanske kontinent.

Det sker den, når SAS fra  den 4. november 2023 og frem til udgangen af marts 2024 vil flyve til Agadir, der er en populær turist- og havneby i Marokko.

SAS vil flyve til Agadir fra både København og Stockholm hver lørdag i den kommende vintersæson. Der flyves med 180-sæders Airbus A320neo kl. 08.15 fra Stockholm og 20 minutter senere fra CPH. Returflyvningen til København sker kl. 13.10, mens de svenske rejsende har en afgang kl. 14.30.

“Vi er glade for at se, at verden rejser igen, og det er med stor fornøjelse, at vi kan tilbyde nye destinationer i den kommende vinter. Tilføjelsen af smukke Agadir til vores netværk betyder, at vi vil flyve til Afrika igen for første gang i årtier,” siger Erik Westman, der er direktør for Network and Revenue management i SAS.

Fra en til to marokkanske destinationer fra CPH
Ifølge SAS er Agadir kendt for de lange strande, det varme vintervejr og det smukke landskab. Området tilbyder også masser af aktiviteter, såsom golf, surfing, og en mulighed for at nyde det marokkanske køkken. Det har danskerne dog allerede fundet ud af, idet der gennem en årrække har været flyruter til Marokko fra Danmark.

Agadir har tidligere været betjent fra Københavns Lufthavn af AirArabia (Maroc), der fløj i to år fra 2017 til 2019 med to ugentlige afgange. Det marokkanske selskab blev suppleret af en ugentlig afgang i vinterhalvåret opereret af Norwegian.

I dag er det kun Norwegian, der flyver fra København til Marokko. Det norske lavprisflyselskab har Marrakech, landets fjerdestørste by i det sydvestlige Marokko, på rutekortet. Hertil flyver Norwegian to gange om ugen året rundt.

Tidligere har også Royal Air Maroc fløjet to gange om ugen mellem København og Casablanca, 

 

Relaterede artikler:

København mister Nordafrika-rute

Royal Air Maroc reducerer på CPH-rute

Disse ruter får opstartsrabat i CPH