Ryanairs flåde består af Boeing 737-800 fly (Foto: Ryanair)

Ryanair fra Billund til Malpensa

Ryanair har midlertidigt flyttet sine operationer fra Bergamo-lufthavnen til den store Malpensa Lufthavn ved Milano.

Frem til den 2. juni er det nu muligt at flyve tre gange om ugen fra Billund med Ryanair til Malpensa-lufthavnen ved Milano.

Hidtil har Ryanair benyttet Bergamo Lufthavn, der ligger 54 kilometer nordøst for Milano. Men den norditalienske lufthavns hovedbane er under reparation i perioden fra 12. maj til den 2. juni, hvorfor det irske lavprisflyselskab har været nødsaget til at finde et alternativ.

Derfor kan man i øjeblikket se Malpensa som destination på afgangstavlerne i Billund Lufthavn. Ryanair flyver således i øjeblikket på mandage, onsdag og fredage til Malpensa Lufthavn, der ligger omkring 51 kilometer fra Milano.

Ryanair undlader dog at fortælle selskabets passagerer, at Malpensa ligger tættere på bycentrum af Milano end lavprislufthavnen i Bergamo, der er opkaldt efter provinsen af samme navn. I stedet oplyser Ryanair til sine passagerer, at Malpensa Lufthavn ligger 91 kilometer vest for Bergamo Lufthavn, hvad man så kan bruge den information til.

På trods af den midlertidige flytning er det lykkedes Ryanair at få samme slots i Malpensa. Fra Billund flyves der kl. 14.30 med ankomst kl. 16.30, hvorefter flyet returnerer kl. 16.55 med ankomst i Billund kl. 19.00.

Blandt de største lufthavne i Italien
De tre lufthavne, der betjener millionbyen Milano er alle blandt de største i Italien. Hovedstadslufthavnen Fiumicino i Rom indtager en suveræn førsteplads med lige i underkanten af 18 mio. passagerer. Linate lufthavnen havde som Italiens tredjestørste lufthavn i 2013 lidt flere end 9.034.373 passagerer med Bergamo lige i hælene med blot 70.000 færre passagerer.

Fra Københavns Lufthavn flyver SAS og easyJet begge to gange dagligt til Malensa Lufthavn, mens SAS på hverdage har en aftenrotation fra København til Linate.

Ryanair-ruten, der normalt har Bergamo som destination, er sammen med det irske lavprisflyselskabs rute til Treviso-lufthavnen ved Venedig de eneste jyske ruter til Norditalien.