Ryanairs flåde består af Boeing 737-800 fly (Foto: Ryanair)

Ryanair giver ejere 3 mia. kroner

Efter salget af selskabets andel i Aer Lingus vil Ryanair udbetale et udbytte på 3 mia. kroner til sine aktionærer, der dermed har fået 6 mia. kroner i år.

Aktionærerne i Ryanair kommer til at kunne se på deres bankkonti, at det irske lavprisselskab tidligere i år besluttede at sælge sin ejerandel i Aer Lingus. De får nemlig tilsammen udbetalt knap tre mia. kroner i udbytte fra provenuet fra salget. Det besluttede selskabet på sin generalforsamling torsdag.

Tidligere i det indeværende regnskabsår har Ryanair udbetalt udbytte i samme størrelsesorden, så aktionærerne i år i alt har fået omkring seks mia. kroner ud af selskabet.

Samtidig opjusterede Ryanair forventningerne til årsresultatet. Nu forventer Ryanair at nå 104 mio. passagerer i årmod tidligere forventninger om 103 mio. passagerer. Mere markant blev forventningerne til indtjening opjusteret med 25 procent til en forventning om en indtjening på knap 9 mia. kroner.

Øget service
Det er det såkaldte ”Always Getting Better” program, der giver det irske lavprisselskab luft under vingerne og forventninger om endnu bedre resultater end først forventet. Programmet blev sat i søen for omkring halvandet år siden og handler om at øge Ryanairs service overfor passagererne.

Det handler blandt andet om mere brugervenlige hjemmesider, et styk ekstra gratis håndbagage og brug af primærlufthavn som København og Amsterdam samt bedre kundeservice og en topdirektør, der ikke skælder passagererne ud og latterliggør dem i medierne, sådan som Ryanair-boss Michael O’Leary havde for vane at gøre for år tilbage.

Sammen med den irske stat og en lang række mindre aktionærer solgte Ryanair i august Aer Lingus til IAG, der også ejer British Airways, Vueling og Iberia.