Ryanair ikke til at stoppe

Ryanair fortsætter med rekordindtjening, passagerfremgang samt mere end 50 nye ruter åbnet i vinterfartplanen.

Det irske lavprisflyselskab kunne i denne uge præsentere et halvårsregnskab, hvor indtjeningen voksede med 80 %. Resultatet efter skat for perioden 1. april til 30. september endte med 387 € på bundlinien eller omkring 2,9 mia. kr.

Et imponerende resultat i et kriseramt luftfartsmarked. Men det lader ikke til, at Ryanair hviler på laurbærrene. De seneste trafiktal fra oktoberviste en fremgang i passagertallet på ikke mindre end 15 %. Samtidig lykkedes det Ryanair at presse kabinefaktoren op til 86 %, hvilket er 1 % højere end i samme måned året før.

Ryanair Rygge

Ryanair ikke til at stoppe

Ryanair forretningsmodellen er meget vækstorienteret. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at over 50 af 125 nyåbnede europæiske flyruter i ugen fra 24. – 30 oktober var navnemærket Ryanair. Hovedparten var vintersæsonruterne til Spanien, men en af de mere bemærkelsesværdige ruteåbninger fandt sted i Skandinavien.

Her åbnede Ryanair fra Stockholm-Skavsta til henholdsvis Oslo-Rygge og Bruxelles-Charleroi med to daglige frekvenser. Lavprisflyselskaberne er kendetegnet ved ugentligte frekvenser og bestemt ikke daglige frekvenser, hvorfor Ryanair-tiltaget vækker opmærksomhed.