Ryanairs flåde består af Boeing 737-800 fly (Foto: Ryanair)

Ryanair indgår aftale med Amadeus

Fra den 1. november kan danske rejsebureauer bestille flybilletter hos Ryanair via GDS-systemet Amadeus.

Amadeus og Ryanair indgår den 1. november et nyt banebrydende samarbejde med Amadeus.Det har Ryanairs topchef Michael O´Leary netop afsløret på et pressemøde ved FVW Kongress i Köln, hvor hele den tyske rejsebranche er samlet.

Aftalen betyder, at rejsebureauer og større virksomheder med tilkobling til GDS-systemet Amadeus vil kunne bestille Ryanairs flybilletter direkte i systemet. Hidtil har rejsebureauerne været henvist til at booke via flyselskabets hjemmeside, hvilket har været en tung og omkostningskrævende proces.

Den nye løsning, der kaldes “light-ticketing“ medfører ikke ekstra udgifter for billetter udbudt via Amadeus, hvorfor der ikke vil være nogen prisforskel i forhold til priserne på hjemmesiden.

“Ryanair er glade for at indlede et samarbejde med Amadeus, hvis løsning giver os stor mulighed for at nu ud til flere forretningsrejsende. Allerede nu er 27 procent af vores kunder forretningsrejsende, og vi fortsætter arbejdet med at forbedre Europas bedste forretningstilbud med de laveste priser, de mest punktlige fly og vores skræddersyede BusinessPlus-koncept,“ siger Ryanairs topchef Michael O´Leary.

Styrket distribution
I aftalen er der tale om et billetløst koncept, hvor Ryanair stiller dynamiske billetpriser og tillægsydelser til rådighed for Amadeus via XML-teknologi.

“Ryanair er et af verdens mest succesfulde lavprisflyselskaber, så vi er meget glade for, at flyselskabet har set værdien af at samarbejde med Amadeus for at styrke distributionen, indtjeningen og forretningsmulighederne,“ siger Holger Taubman, der er direktør for distribution hos Amadeus.

Tilbage i marts måned indgik Ryanair den første GDS-aftale med Travelport, der repræsenterer GDS-systemerne Galileo og Worldspan.