Ryanair Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn. (Foto: Bene Riobó)

Ryanair indsætter 12 ekstrafly til Irland-fodboldkampe

I perioden fra 10. til 15. november indsætter Ryanair 12 ekstra flyvninger mellem Dublin og København, så danske og irske fodboldfans kan komme frem og tilbage.

Fodboldlandsholdene fra Danmark og Irland mødes lørdag den 11. november i Parken i København med returkamp tirsdag den 14. november på Aviva Stadium i Dublin. Den samlede vinder af de to kampe kan indløse billet til verdensmesterskaberne, der afholdes i Rusland næste år.

Der er massiv interesse for de to fodboldkampe fra både danske og irske fodboldfans, og det vil Ryanair udnytte ved at indsætte ekstra flyvninger på ruten mellem Dublin og København. Men det irske lavprisflyselskab kan tilsyneladende ikke finde ud af, hvor mange ekstra flyvninger, der er tale om.

Næsten 2.300 ekstra flysæder
I vintertrafikprogrammet flyver Ryanair normalt en gang dagligt mellem Dublin og København, men ifølge selskabets hjemmeside er der fra den 10. til den 15. november indsat i alt 12 ekstra afgange på ruten. Med plads til 189 passagerer i hvert fly, er der således skabt en ekstra kapacitet på 2.268 flysæder.

“Ud over vores planlagte daglige flyvninger mellem Dublin og København, har vi også tilføjet følgende 12 ekstra flyvninger for at imødekomme irske og danske fodboldfans som ønsker at følge deres hold,” siger Chris Lundshøj, salg- og marketingansvarlig for Ryanair i Norden.

Mange udsolgte fly
Udover Ryanair trafikerer Norwegian og SAS også ruten mellem København og Dublin. Norwegian flyver tre gange om ugen på ruten, mens SAS ligesom Ryanair har en daglig afgang.

Begge selskaber har også indsat ekstra afgange, da de normale flyvninger for længst er blevet udsolgt. Herudover har irske Aer Lingus, der ikke normalt flyver til København, valgt at indsætte 10 flyvninger til og fra København i forbindelse med kampen i Parken den 11. november.

Der er størst pres på kampdagene, men der er tydeligvis fodboldfans, der benytter lejligheden til at tilbringe et par ekstra dage på destinationen. Men man skal vist allerede belave sig på, at der bliver pres på flyforbindelserne, når først en irsk og sidenhen en dansk fodboldhær vil tilbagelægge de 1.241 kilometer mellem de to hovedstæder ad luftvejen.

Dansk Boldspil-Union er blevet tildelt 2.600 billetter til kampen på Aviva Stadium i Dublin, mens de irske fodboldfans får adgang til nogenlunde samme antal billetter i Parken.

 

Relaterede artikler:

Glæde i Dublin over SAS-vækst

SAS sænker prisen på Dublin-rute

Ryanair fremskynder CPH-opstart