Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Ryanair: Ingen tillæg for at varme maden

Selvironien kender ingen grænser, når Ryanair vil servere kyllingenuggets uden at opkræve et tillæg for at varme dem, og når kaffekoppen er gratis.

Ryanair er i offentligheden kendt for at være de absolut bedste i branchen til at finde på nye gebyrer og for at indføre betaling for ydelser, som normalt er gratis. Med en stor portion selvironi gør Ryanair derfor et stort nummer ud af alle de ting, som er gratis i selskabets nye madtilbud ombord på de knap 300 fly fra det irske lavprisselskab.

Madtilbuddet kaldes ”The Getway Café”. Her kan man blandt andet købe chips, der kommer i en pose, som man ikke skal betale ekstra for. Koppen til kaffen følger også gratis med og til frikadellesandwichen hører en serviet – helt uden ekstrabetaling.

Ikke ekstra for varme
Kyllingenuggets er også på menuen, og her skal passagererne ikke betale ekstra for at få dem varmet. På et enkelt punkt går Ryanair faktisk videre end mange burgerbarer. Således skal passagererne ikke betale ekstra, hvis de vil have ketchup til deres pølser i den flyvende café. På bugerkæder som McDonalds og Burger King er det normalt at betale for ketchup og mayonnaise.

Cafeen tilbyder også en snackboks med italienske brødstikker, cheddar ost, kiks, chokolade, nødder og andet godt til flyrejsen. Også her gør selskabet et stort nummer ud af, at boksen er gratis.

Endelig kan passagererne vælge mellem et stort udvalg af kaffe, the, sodavand og alkoholiske drikke, som alle bliver serveret i et gratis krus eller glas.