Ryanair-fly i Billund Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Ryanair lancerer Business Plus

Det irske lavprisflyselskab Ryanair er nu klar med et nyt erhvervsrejseprodukt. Business Plus er navnet på det nye koncept, der skal få flere forretningsrejsende i flyene.

Ryanair kunne i går lancere lavprisflyselskabets første produkttilbud rettet mod erhvervsrejsemarkedet.

Konceptet hedder Business Plus, men har ikke noget med en decideret Business Class at gøre. I stedet er det særlige fordele, som Ryanair har strikket sammen til forretningsrejsende eller andre rejsende, der efterspørger det samme.

Ryanair Business Plus indebærer, at det bliver muligt at ændre sin billet, ligesom der tilbydes 20 kg fribagage. I udvalgte lufthavne vil der være adgang til fast-track, ligesom der tilbydes priority boarding samt adgang til de mest attraktive sæder ombord på flyet, hvilket vil sige på de forreste rækker samt ved nødudgangene.

Ny GDS-aftale på vej
Ifølge Ryanair er flere end 25 procent af samtlige op imod 85 mio. årlige passagerer forretningsrejsende. I foråret indgik Ryanair sin første GDS-aftale, således at det er blevet muligt at bestille Ryanair-billetter via GDS-systemerne ejet af Travelport, henholdsvis Galileo og Worldspan. Inden længe er en endnu en GDS-aftale klar, og mange forventer, at det er Amadeus, der er klar til at distribuere det irske lavprisflyselskabs produkter.

“Virksomhederne bliver dygtigere til at rejse billigt, og over 25 procent af vores kunder er forretningsrejsende, der vælger Ryanair på grund af vore lave priser, en brancheførende punktlighed og det største rutenet i Europa. Vi vil fremadrettet tilbyde endnu flere forretningsruter, der forbinder Europas største byer, hvilket vil sikre store besparelser for virksomheder i alle størrelser,“ siger Kenny Jacobs, der er marketingchef hos Ryanair.

Flere ruter til større lufthavne
Blandt større lufthavne i Europa flyver Ryanair allerede i dag til Madrid-Barajas, Barcelona El Prat, Rom-Fiumicino, Köln-Bonn, Hamburg, Prag, Budapest, London-Gatwick, Manchester, Bucharest, Lissabon, Athen, Bruxelles, Riga, Vilnius og Tallin.

På et pressemøde i Billund Lufthavn i sidste uge, stille Ryanair-bossen Michael O´Leary i udsigt, at der i løbet af 18 måneder vil blive åbnet en lille håndfuld helårsruter fra den vestdanske internationale lufthavn til forretningsdestinationer i Europa.