Ryanair i Københavns Lufthavn. (Foto: Andreas Krog)

Ryanair lukker CPH-rute til Stockholm

Ryanair lukker fra 1. juni en af sine CPH-ruter. En anden rute kan være i farezonen.

Siden Ryanairs ankomst til Københavns Lufthavn for lige knap et år siden, har adskillige flyselskaber trukket sig fra ruter, hvor de er kommet i konkurrence med Ryanair. Men nu ser det ud til at være Ryanairs tur til at trække sig fra en rute, simpelthen fordi de ikke kan konkurrere med SAS og Norwegian. Det er ruten mellem København og Stockholms Skavsta-lufthavn, som Ryanair lukker ned med virkning fra 1. juni i år.

Ryanair er ene om at flyve fra København til Skavsta-lufthavnen syd for Stockholm, og har købt tilbud på enkeltbilletter til helt ned til 39 kroner. Men lufthavnens placering cirka 100 kilometer syd for den svenske hovedstad, en lang bustur til og fra lufthavnen samt kun én daglig returflyvning har tilsyneladende ikke gjort ruten videre attraktiv.

I hvert fald ikke når alternativet er 14 og syv daglige flyvninger med henholdsvis SAS og Norwegian til Stockholms store Arlanda-lufthavn, der også ligger et godt stykke uden for den svenske hovedstad, men til gengæld har både bus- og ikke mindst togforbindelse ind til byen.

I farezonen
Ifølge tal fra CPHTraveller, så har Ryanair gennem længere tid haft en langt lavere belægning på Skavsta-ruten og på ruten til Bruxelles Charleroi-lufthavnen end på sine øvrige ruter ud af CPH. Charleroi ligger en anelse tættere på Bruxelles end Skavsta ligger på Stockholm, men det kan ikke udelukkes at også den rute er i farezonen.

Læs også:

Ryanair skruer ned for storbyruter fra CPH

København-Stockholm for 39 kroner

Ryanair åbner rute fra CPH til Stockholm