Michael O´Leary og nu afdøde Niki Lauda (t.v.) ved pressemøde om Ryanairs overtagelse af det østrigske selskab. (Foto: Lauda)

Ryanair vil overtage Laudamotion fuldt ud

Ryanair har indgået aftale, der muliggør en 100 procent ejerandel i østrigske Laudamotion inden for fire år.

Lavprisselskabet Ryanair indgik for to måneder siden en aftale med det østrigske flyselskab Laudamotion om at overtage 24,9 procent af aktierne i selskabet, som den tidligere Formel 1-racerkører Niki Lauda står bag.

Dengang sagde Ryanair, at det havde en ambition om at øge ejerandelen til 75 procent, hvis ellers EU´s konkurrencemyndigheder kan godkende aftalen.

Men 75 procent er tilsyneladende ikke nok for Ryanairs topchef Michael O’Leary, for nu har han indgået en aftale med Niki Lauda, som muliggør en 100 procent overtagelse af selskabet inden for fire år. Det bekræfter en talsmand for Ryanair over for den østrigske avis Kurier.

”En sindssyg høj pris”
Michael O’Leary siger ifølge Kurier, at han vil skulle betale en ”sindssyg høj pris”, hvis han vælger at købe hele selskabet. Ryanair skulle være klar til at øge sin investering i Laudamotion til i alt 120 millioner euro, skriver den østrigske avis.

Laudamotion købte i tidligt i 2018 dele af konkursboet efter airberlin-datterselskabet NIKI, som Niki Lauda oprindeligt grundlagde i 2003 på resterne af Aero Lloyd Austria.

Første Laudamotion-fly blev sendt i luften den 25. marts, og selskabet har siden etableret baser i Wien, Berlin, Düsseldorf og Basel.

Laudamotion får rute til København
Fra efteråret vil Laudamotion også flyve til Danmark, når selskabet fra 28. oktober flyver fra Wien-Schechat til Københavns Lufthavn tre gange om ugen med en Airbus A320-200.

Med 22 nye destinationer fra Wien gør Laudamotion gøre klar til en indædt lavprisdyst med det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der også satser stort fra den østrigske hovedstadslufthavn.

Laudamotion vil i sommerhalvåret have fire fly baseret i Wien, hvor de første ruter starter op lørdag den 2. juni. Til vinter planlægger Laudamotion at fordoble antallet af fly i Wien til otte.

 

Relaterede artikler:

Laudamotion kommer til København

Ryanair vil overtage LaudaMotion

Østrigs Laudamotion modtager AOC