Ryanair-fly i London Stansted Airport.

Ryanair parat til at lade andre ind i Aer Lingus

Ryanair erklærer sig nu parate til at sælge sin andel af Aer Lingus til et andet selskab. Dermed ser Ryanairs overtagelsesforsøg ud til at være opgivet.

Ryanair erklærer sig nu parat til at sælge sin aktiepost på 29 procent af den irske lokalrival Aer Lingus til et andet luftfartsselskab i EU. Det irske lavprisselskab har taget beslutning efter at de britiske konkurrencemyndigheder i maj erklærede, at Ryanairs medejerskab af Aer LIngus risikerede at stå i vejen for at Aer Lingus kunne blive købt af et andet luftfartsselskab. Konkurrencemyndighederne frygtede, at Ryanair ville blokere for et attraktivt købstilbud for at undgå for hård konkurrence på flytrafikken fra Irland. Hellere medejerskab af et svagt Aer Lingus end at sælge til en stærk køber.

Ryanair afviste i første omgang konkurrencemyndighedernes bekymring. Men nu vender selskabet rundt på en tallerken og er parat til at smide de 29 procent oveni, hvis et selskab vil købe mere end 50,1 procent af Aer Lingus.

I 2006 købte Ryanair sig ind i Aer Lingus i et forsøg på at overtage selskabet helt. Men den 27. februar i år vendte EU-Kommissionen for tredje gang tommelfingeren ned ad over for den idé. Ryanair har appelleret den afgørelse, men villigheden til at sælge sin aktiepost kunne tyde på, at Ryanair har opgivet selv at få fuld kontrol med Aer Lingus.