Pilot på Ryanair-fly i Billund Lufthavn. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Ryanair-piloter strejker i fem lande

Fredag den 10. august vil Ryanair-piloter i Irland, Tyskland, Belgien, Holland og Sverige gå i strejke. Det medfører omkring 400 aflysninger.

Omkring 400 Fastansatte piloter ved Ryanairs baser i Tyskland meddelte via fagforeningen Vereinigung Cockpit onsdag morgen, at de vil indlede en 24 timers strejke fredag den 10. august.

Strejken varer 24 timer og indledes kl. 03.01 natten til fredag og slutter natten mellem fredag og lørdag kl. 02.59 og vil ramme samtlige 11 Ryanair-baser i Tyskland.

“Vores krav vedrører forbedringer i løn og arbejdsvilkår,” siger Martin Locher, formand for Vereinigung Cockpit. “Forbedringer er utænkelige uden at øge personaleomkostningerne i cockpittet. Ryanair udelukket kategorisk enhver stigning i personaleomkostningerne i forhandlingerne. Samtidig har Ryanair aldrig vist, hvor der er plads til at finde løsninger. Ryanair alene er ansvarlig for den eskalering, der nu er sket, “tilføjer Martin Locher.

Ryanair oplyser, at selskabet vil annullere 250 flyvninger til og fra Tyskland som følge af strejken.

396 aflysninger 
De tyske piloter tilslutter sig pilotkollegerne i Irland, Belgien og Sverige, der allerede har varslet strejke den 10. august.

I Irland er det medlemmerne af FORSA, der vil strejke, hvilket er omkring 25 procent af de irske piloter. Det medfører, at hver femte Ryanair-flyvning til og fra Irland vil blive aflyst. Det svarer til 20 flyvninger eller omkring syv procent af den daglige produktion på de irske baser.

I Sverige annulleres 22 flyvninger som følge af strejke hos medlemmerne af Svensk Pilotförening, mens strejken i Belgien bliver mere alvorlig, da Ryanair her er nødsaget til at aflyse 104 flyvninger. Samlet er således 396 flyvninger ud af i alt 2.400 flyvninger aflyst på de tre markeder. Det svarer til omkring 16,5 procent af den daglige produktion på 2.400 flyafgange hos Ryanair.

Sent onsdag aften har de hollandske Ryanair-piloter i VNV besluttet også at gå i strejke den 10. august, men fredagens samtlige 22 afgange og ankomster til Eindhoven Airport vil ikke medføre aflysninger.

Ryanair har indtil videre besluttet af aflyse fredagens rotation fra Bruxelles-Charleroi til København på rutenummer FR201/200 samt fra Køln til København på FR409/408. Således bliver i første omfang fire afgange til og fra Danmark berørt af strejken.

 

Relaterede artikler:

Flere end 1.000 Ryanair-aflysninger

Svenske Ryanair-piloter sender strejkevarsel

Ryanair-piloter klar til endnu en strejke

Ryanair: Strejker kan føre til nedskæringer

Ryanair aflyser 600 fly på grund af strejkevarsel