Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Ryanair skærer hårdt ned i Danmark

I det kommende vintertrafikprogram har Ryanair valgt at reducere fra 23 til kun fem ruter i Danmark. Billund Lufthavn vil blot have fire Ryanair-ruter tilbage i den kommende vinter.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair har for vane at skære ned, når man går fra sommer- til vintertrafikprogram i Danmark. Sidste år skar man 17 af 27 ruter bort i vintersæsonen.

I det kommende vintertrafikprogram 2014/15 ser det noget mere dystert ud. Her fjerner Ryanair 14 ud af 18 ruter fra Billund Lufthavn, således at der kun er Budapest, London-Stansted, Málaga og Tenerife tilbage.

Samlet set vil Ryanair blot operere 22 ugentlige afgange fra Billund Lufthavn, fordelt på 16 til London, samt to til henholdsvis Budapest, Málaga og Tenerife.

Dermed kunne noget tyde på, at Billund Lufthavns basestatus er udfordret, da de nuværende to basefly vil være mere end rigeligt til at gennemføre vinterens produktion.

“Jeg synes, at antallet af afgange i Ryanairs vintertrafikprogram er overraskende lavt. Vi vil forsøge at indgå en dialog med selskabet for at få noget mere med. Det er klart i underkanten af, hvad vi har været vant til, og hvad vi havde troet, at der var forretning i,“ siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Følgende Ryanair-ruter fra Billund vil vinterlukke: Alghero, Alicante, Carcasonne, Chania (Kreta), Faro, Girona-Barcelona, Korfu, Malta, Milano-Bergamo, Palma de Mallorca, Pisa, Rom-Ciampino, Venedig-Treviso og Zadar.

Fra Aarhus Lufthavn vil Ryanair i vinterhalvåret blot flyve til London-Stansted, mens ruterne til Alicante, Girona-Barcelona, Málaga og Palma de Mallorca vinterlukkes.

Ryanair-ansatte skal betale skat i Danmark
Baggrunden for den markante reduktion i Billund Lufthavn kunne meget vel have været, at Danmark og Irland er kommet overens omkring en ny dobbeltbeskatningsaftale, der skal træde i kraft den 1. januar 2015.

Såfremt den nye aftale godkendes af de lovgivende forsamlinger i Irland og Danmark i løbet af efteråret, skal danskere, som er ansat i et irsk flyselskab nu også beskattes i Danmark. Herunder også Ryanair-ansatte, der arbejder på selskabets basefly i Danmark.

Men på et pressemøde i Billund Lufthavn onsdag formiddag slog Ryanairs topchef, Michael O’Leary fast, at det ikke var årsagen til den markante reduktion.